(închide)

6 beneficii uimitoare ale sucului din flori de soc

 

Socul este o plantă utilizată de mii de ani căci are  proprietăți antiseptice și antiinflamatoare. Unele dintre cele mai frecvente efecte benefice ale socului sunt in tratarea sinuzitelor, gripei, stresului, a alergiilor și a altor afecțiuni respiratorii. Florile de soc sunt folosite pentru efectul diuretic și calmarea iritațiilor.

Sucul din flori de soc are un continut mare in vitamina C, iar acest lucru contribuie la sanatatea vaselor de sange, ligamentelor si a pielii. Aceasta planta este un puternic antioxidant, protejand organismul de stresul oxidativ. De asemenea, floarea de soc poate reduce efectele negative ale bolilor cronice, cum ar fi bolile de inima sau diabetul.

Aceasta planta uimitoare este eficienta in tratarea multor afectiuni. Floarea de soc este bogata in flavonoide si bioflavonoide. Flavonoidele pe care le contine sunt antocianine, quercetina si isoquercitrin, fiecare dintre acestea avand si proprietati antivirale. Acidul clorogenic pe care il contine socul poate reduce simptomele cauzate de alergii si poate regla nivelul glucozei din sange. Acidul eritrodiol si acidul oleanolic au propietati antiinflamatoare si analgezice.

Lupta cu raceala – florile de soc, fie ca sunt consumate sub forma de ceai sau de suc, sunt eficiente in ameliorarea simptomelor specifice racelii. Consumul de flori de soc poate ameliora simptomele racelii cu pana la 60%.

Lupta cu stafilococul auriu – florile de soc au abilitatea de a lupta cu stafilococul auriu, bacterie recunoscuta pentru rezistenta sa la antibiotice.

Trateaza si previne constipatia – datorita continutului de acid cinamic, florile de soc sunt eficiente in tratarea si prevenirea constipatiei, stimuland activitatea intestinala.

Florile de soc pot fi consumate sub forma de socata, dar si sub forma de ceai, dupa o uscare prealabila.

Vizualizări: 408

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste