(închide)

DRUMURI INUNDATE ȘI PERSOANE EVACUATE ÎN MEHEDINȚI

 

Mai multe zone din județul Mehedinți sunt afectate de precipitațiile căzute duminică seara, când s-a întegistrat o cantitate mare de precipitații într-un timp foarte scurt.
Președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu și prefectul județului Mehedinți, Nicolae Drăghiea au mers la Malovăț, acolo unde apele au inundat DN 67, dar și în localitatea Ghelmegioaia, unde acumularea de precipitații a pus în pericol mai multe gospodării, fiind nevoie ca 12 persoane să fie evacuate. Alte șase au fost salvate din trei autoturisme surprinse de viitură, iar în localitatea Prunișor, trei persoane au fost evacuate de CLSU Prunișor și li s-a asigurat cazarea. 
Președintele CJ Mehedinți și reprezentantul Guvernului în teritoriu evaluează în timp real situația și gestionează intervențiile astfel încât să se elimine cât se poate de repede efectele produse de aversele torențiale.
Potrivit Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență “Drobeta” al județului Mehedinți, șase persoane au fost salvate de pompierii mehedințeni, două aflate în localitatea Ștefan Odobleja și patru în localitatea Husnicioara, acestea din urmă fiind surprinse de viitură în zona minei.
Efecte s-au înregistrat și în localitățile Pătulele și Ciochiuța, unde autoritățile locale au intervenit pentru evacuarea a două, respectiv opt persoane, cărora li s-a asigurat cazare, deoarece locuințele acestora au fost afectate.
La fața locului sunt mai multe echipaje de pompieri și jandarmi care intervin în sprijinul oamenilor și pentru evacuarea apei, mulți dintre ei fiind chemați din timpul liber.
Totodată, angajații Secției Drumuri Naționale Severin intervin pe mai multe sectorare de drum pentru eliminarea efectelor viiturilor produse pe mai multe sectoare din Mehedinți.

Localitățile Șișești, Malovăț, Căzănești şi Husnicioara au fost duminică seara, între orele 20.45 - 21.15 sub avertizare COD ROȘU de precipitații.
În orele următoare, județul Mehedinți se află sub COD PORTOCALIU, până luni, la ora 12.00, așteptându-se scurgeri importante de pe versanți.

Galerie foto


Vizualizări: 586

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste