(închide)

PREMIANȚII ,,ARTE MICI” 2023 VOR AVEA ALBUM DE PICTURĂ

 

Parteneri de nădejde ,,ARTE MICI”

Salonul de Pictură „ARTE MICI” (eveniment clandestin de formă, pată și culoare) este organizat de Primăria Municipiului Motru, Consiliul Local Motru – Casa de Cultură a municipiului Motru, Uniunea Artiștilor Plastici din România – Filiala Dr. Tr. Severin și Florin Preda-Dochinoiu, în parteneriat cu Muzeul Național ,,Constantin Brâncuși”,   Asociația ,,Țara Noastră-Casa Noastră, Parohia Motru II, Parohia Motru I, Galeria AXA ART ,,Brăteanu” Timișoara, Gallery 13.ro,  Asociația Internațională a Polițiștilor Secția  Română – Regiunea 1 Gorj” , Poliția  Municipiului Motru, FilipArt Bălăneștii Gorjului, SC IRIS CV SRL, SC AD-MUTRIUM SRL, S.C.Anbitas Com Prod SRL, SC Leurda Impex SRL, Pensiunea ,,LAO” LUPOAIA și SC Lyly & Emy SRL, urmând ca până la 25 martie 2023, când are loc ceremonia de premiere, să se alăture organizatorilor și alte persoane sau parteneri, care prin gestul lor să poată bucura mai mulți artiști. 

Partenerii media ai acestui eveniment  sunt ,,GAZETA DE MÂINE”,  ,,PAGINA OLTENIEI” , ,,Viața Gorjului”,   ,,IMPACT ÎN GORJ”,  ,,CULT-URA”,   ,,Motru Știri Locale”,   ,,Perspectiva” și ,, Revista Ad- Mutrium”.

Peste 600  de lucrări au fost înscrise la Salonul de Pictură “ARTE MICI”

Anul acesta la Salonul de Pictură ARTE MICI au participat peste 400 de artiști din 8 țări, Spania, Germania, Republica Moldova, Bulgaria, Serbia, Franța, Republica Moldova şi România, cu peste 600 de lucrări.

Juriul format din Pavel Şuşară, Michael Lassel, Dan Neamu, Alexandra Maciac, Dan Cepeși şi Florin Preda-Dochinoiu au stabilit deja câștigătorii, MARELE PREMIU ARTE MICI ajungând la  Tg-Jiu, iar ORDINUL ARTE MICI  în Briceni Republica Moldova.

Ceremonia de premiere va avea loc în ziua de 25 martie 2023, în municipiul Motru, județul Gorj, iar la festivitatea de premiere artiștii vor participa și la lansarea albumului de artă al Salonului de Pictură ,,ARTE MICI”2023.

Un album cât un muzeu

Organizatorii Salonului de Pictură ARTE MICI vor edita un album de artă, cu lucrările premianților ediției din 2023, care o să fie lansat tot în ziua de 25 martie 2023, în Catedrala de la Motru.

,,(...) În desenele copiilor vedem, la scară mică, universuri interioare de o complexitate enormă, lumi care funcționează după reguli proprii, în care aceste reguli nu mai sunt în mod frustrant legate de fizică, de spațiu sau de timp, adică nu mai sunt legi limitative. Iar acest lucru se întâmplă fără ca cei mici să-și propună în mod conștient și explicit aceste demonstrații, aparent extrem de savante, ci ca o consecință naturală, cosmică în esență, a faptului elementar de a fi prezent într-un miracol continuu....”, menționează istoricul și criticul de artă Dalina Bădescu, în prefața cărții.

Galerie foto


Vizualizări: 629

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste