(închide)

1 Decembrie-La mulți ani, România! Cum este celebrată Ziua Națională în Gorj

 

Ziua națională a României este cel mai important moment din an, ocazie cu, care toate administrațiile publice locale organizează diverse evenimente menite să celebreze sărbătoarea. Prin legea nr. 10 din 31 iulie 1990, ziua de 1 decembrie a fost adoptată ca zi națională și sărbătoare publică în România. Pentru toți românii, 1 Decembrie este un moment solemn, emoționant, care ne amintește, mai întâi, de generațiile care au construit această țară, fiind momentul care arată cel mai bine dorința tuturor românilor de a-și uni eforturile pentru a-și construi un viitor. 

Reprezentanții autorităților din Gorj au postat mesaje în mediul online. Și la Târgu-Jiu va avea loc o impresionantă paradă militară, iar seara, de la ora 19,00 va fi aprins iluminatul festiv. Mii de gorjeni sunt așteptați în Piața Prefecturii, acolo unde va avea loc și un concert al îndrăgitei formații Zdob și Zdub. „(...)Avem o datorie față de cei care ne-au lăsat această țară, să îi redăm strălucirea pe care o merită și avem o datorie către copiii noștri, către generațiile viitoare, să le lăsăm o țară modernă, dezvoltată, care-și găsește locul printre cele mai puternice state ale lumii. Am demonstrat că suntem capabili să facem acest lucru, că suntem oameni muncitori, care nu se sperie de greutăți. Sunt mândru că mă aflu astăzi alături de acești oameni, alături de dumneavoastră și, de ziua noastră, a tuturor românilor, vă urez „La mulți ani!”, a postat edilul Marcel Romanescu. 

În foarte multe localități din Gorj, Ziua Națională a României este sărbătorită cu fasole și ciolan sau sărmăluțe, cozonac, vin fiert etc. În mai toate orașele din Gorj, dar și câteva comune se organizează, și în acest an, mese tradiționale unde sunt invitați localnicii. La Țicleni, Negomir și Cîlnic, de exemplu, primarii vor depune coroane de flori la monumentele eroilor căzuți pe front. Vor fi organizate mese festive. 

Galerie foto







Vizualizări: 679

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste