140 de portrete ale unor personalități din Oltenia, expuse la Opera Națională

 

Consiliul Județean Gorj, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj, Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului”, Liga Culturală „Fiii Gorjului” București, Obștea Peștișani organizează vernisajul expoziției de grafică „Fenomenul Duduman prin lumea culturală din Oltenia” la Opera Națională din București, marți 29 noiembrie, începând cu ora 16.30.

O dată cu vernisarea expoziției are loc și lansarea albumului „Fenomenul Duduman prin lumea culturală din Oltenia”, album apărut la editura Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj, cu ajutorul Consiliului Județean Gorj. Artistul plastic, Codruţ Duduman este din Bacău, are 30 de ani și pasiunea sa pentru grafică a făcut ca portretele realizate de el să îi aducă numai cuvinte de laudă din partea specialiștilor. 

„Datorită lui, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj a reușit să intre în posesia a peste 140 de portrete ale personalităților din lumea culturală a Olteniei. În cadrul expoziției din Foaierul Operei Nationale din București, vă așteptăm să vedeți portrete ale unor personalități oltenești în viziunea grafică a artistului plastic Codruț Duduman. Dintre personalitățile vizate de artist cu siguranță veți remarca nume valoroase ale culturii din Oltenia. Conducerea CJCPCT Gorj, mulțumește Ligii Culturale “Fiii Gorjului” din București pentru sprijinul acordat și în special domnului președinte, Sabin Stamatescu. Se aduc mulțumiri și domnului Radu Teodorescu, un gorjean cu suflet mare care este alături de instituția noastră la acest eveniment”, conform unui comunicat al Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj.

Galerie foto



Vizualizări: 104

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste