(închide)

ABC Gorj: Proiectul „Împreună pentru Sănătate", la final! Sute de gorjeni au beneficiat de analize și investigații medicale gratuite

 

Asociația Bolnavilor de Cancer Gorj a finalizat  proiectul "Împreună pentru Sănătate", desfășurat în 6 comune din județul Gorj. Astfel, în comunele Mătăsari, Dragoțești, Văgiulești, Roșia de Amaradia, Vladimir și Hurezani, în perioada august-octombrie, au beneficiat de investigații medicale și analize peste 200 de persoane. 

 Acest proiect a beneficiat de cofinanțare din bugetul județului Gorj pentru anul 2023 și a avut ca scop principal prevenția: oferifrea de consultații gratuite de prevenire a cancerului pentru persoanele cu vârsta peste 40 de ani, indiferent de statutul de asigurat sau neasigurat.
În cadrul proiectului, s-a prevăzut realizarea de analize pentru 20 de persoane neasigurate și consultații de specialitate în ambulatoriul Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu pentru 5 persoane. „Estimările inițiale ale ABC Gorj au fost următoarele: efectuarea de analize pentru 60 persoane asigurate, 20 persoane neasigurate, 5 investigații cu bilet de trimitere si 90 ecografii și informarea a peste 500 de persoane asupra conștientizării și prevenției cancerului. Cu toate acestea, rezultatele au depășit așteptările noastre, deoarece s-au efectuat analize pentru 210 persoane (180 asigurate, 30 neasigurate), 6 markeri tumorali și consultații de specialitate și ecografii pentru 211 persoane (162 ecografii de sân și 49 ecografii de prostată).  Menționăm cu bucurie că, în urma investigațiilor, a fost depistat un singur caz de cancer. Asociația Bolnavilor de Cancer Gorj a preluat acest caz și a facilitat interacțiunea pacientului cu medicii Secției de Oncologie a Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu. De asemenea, reprezentantul ABC Gorj va asigura transportul și va însoți pacientul la Craiova pe data de 01.11.2023 pentru efectuarea investigațiilor necesare stadializării bolii și a continuării procedurilor care se impun ulterior”, a anunțat Rozalia Lorincz, președintele Asociației Bolnavilor de Cancer Gorj.
La conferința de finalizare a proiectului, în spiritul lunii octombrie, dedicată luptei împotriva cancerului de sân, 10 doamne prezente în sala unde a avut loc eveniemntul, vor beneficia de un CADOU - o ecografie de sân realizată de către medicii specialiști voluntari, gratuit.

„Au fost mulți oameni alături de noi, cărora le mulțumim! Este mult mai ușor să prevenim decât să tratăm și trebuie să avem grijă de sănătatea noastră! Campaniile de prevenție vor continua și în viitor și vom încerca mereu să ajutăm cât mai mulți oameni. (...)”, a mai spus Rozalia Lorincz.


„Dorim să adresăm sincere mulțumiri tuturor celor implicați în acest proiect:
- UAT - Consiliul Județean Gorj , cofinanțator al proiectului
- Președintelui Consiliului Județean Gorj, Domnul Cosmin Mihai Popescu
- Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu și Secției de Oncologie a SJU Târgu-Jiu
- Directorului General al Casei de Asigurări de Sănătate Gorj, Doamna Carmen-Amalia Făgaș
- Dr. Radu Carstoiu, Medic Primar în Radiologie și Imagistică Medicală
- Asistent laborator, Doamna Madalina Stănuț (CMSU) Mady Voinea
- Centru Medical Pentru Sanatate Umana (Centrul Medical pentru Sănătate Umană) (analize+ecografii cadou)
- Clinica Medical One Târgu Jiu (ecografii cadou)
- Dr. Charaf Hmida, Medic Specialist în Radiologie și Imagistică Medicală, Supraspecializat în Imagistică mamară (ecografii cadou)
- Dr. Eugen Lacatusu, Medic Specialist în Radiologie și Imagistică Medicală (ecografii cadou)
- Dr. Hortopan Ramona -Cristina, Director Școala Postliceală Sanitară ”Carol Davila” Târgu-Jiu
- Doamna Voichita Stoicoiu, Asistent Șef Secție Gastroenterologie a SJU Târgu-Jiu
- Dr. Avram Alina-Valentina, Medic Primar Pneumolog - SM Motru
- Dr. Andreea Bonza, Medic Specialist Pneumolog - SU Târgu Cărbunești
- Dr. Dan Dănilă, Medic Specialist Urolog - SJU Tg Jiu
- Dr. Marian Diaconescu, Medic Specialist Chirurg - SJU Tg Jiu
- Dr. Dinu Constantin-Mădălin, Medic Primar Urolog - SJU Tg Jiu
- Dr. Irina Sîrbu Mihaela, Medic Specialist Pneumolog - Spitalul Dobrița
- Dr. Alex Vătau, Medic Specialist Gastroenterolog - SJU Tg Jiu
- Dr. Vilaia Constantin, Medic Specialist Chirurg - SJU Tg Jiu
- Primăria Comunei Văgiulești și domnului Primar, Constantin Pârjol
- Primăriei din Vladimir și domnului Primar, Marius Vijulan
- Dr. Cioară Natalia, Medic de Familie în Vladimir
- Doamnei Anisoara Bocai, Bibliotecar în Vladimir
- Primăriei din Dragoțești și domnului Primar, Vili Pasăre
- Primăriei din Roșia de Amaradia și domnului Primar, Liviu Ion Cotojman
- Primăriei din Hurezani și domnului Primar, Mândruț Ion
- Doamna Udrea Maria, Asistent Medical în Hurezani
- Primăriei și domnului Primar din Mătăsari
- Dr. Udriște Domnica, Medic de Familie în Mătăsari
De asemenea, aducem mulțumiri speciale echipei Web Logistics, condusă de Domnul Mitrut Stanoiu, Domnului Cristi Scurtu pentru sonorizare, și reprezentanților mass media din Gorj care au preluat comunicările noastre”, au transmis cei de la ANC Gorj.


Pentru a fi la curent cu viitoarele acțiuni ale Asociației Bolnavilor de Cancer din Gorj, vă îndemnăm să le urmăriți pagina  de Facebook - Asociatia Bolnavilor de Cancer Gorj Asociatia Bolnavilor de Cancer Gorj

Pentru a vă alătura cauzei dumnealor, vă invităm să ne sunați la 0722859514 sau să le scrieți la adresa [email protected].
Împreună pentru sănătate, putem învinge cancerul!

Galerie foto


Vizualizări: 647

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste