Acțiune de salvare pe munte după un apel SOS transmis de un snowmobil de ultimă generație

 

Acțiune în derulare a salvamontistilor din cadrul serviciului Salvamont Voineasa pentru verificarea unui apel automat SOS transmis de către un snowmobil de ultima generatie. Apelul automat a fost recepționat prin Sistemul național de urgență 112 iar coordonatele GPS au fost transmise către salvamontiști și indica o locatie în zona Galbenul. În zona s-au deplasat doua echiaje salvamont de prim raspuns pe snowmobil, respectiv pe schiuri de tura. Vremea este urata, cant , ceata , temperaturi scăzute și vizibilitate redusa. În paralel, in parte de sud a masivului, salvamontiștii din Gorj au făcut cercetări în rândul celor care se plimba cu snowmobilele în zona , a fost identificat deja un snowmobil care a emis un astfel de semnal , dar distanta de cca 4 km liniari dintre cele doua locații, nu oferă certitudinea că este același semnal și impun continuarea cercetărilor.

Sursa: romania.salvamont

Update 1 Verificările efectuate de Salvamont Gorj confirmă ca este vorba de doua apeluri SOS diferite, unul declanșat accidental și acesta, probabil, declanșat de o situație de urgență.
Salvamontiștii din Voineasa au parcurs o parte din distanta cu snowmobilul și, datorita zăpezii foarte mari , vor continua deplasarea pe schiuri de tura.
Din cauza vizibilității reduse nu se poate solicita interventia salvamontistilor cu un elicopter.

În ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Național Salvamont s-au primit 15 apeluri prin care se solicita intervenția de urgență a salvamontiștilor, astfel:
☎ 4 apeluri pentru Salvamont Lupeni,
☎ 2 apeluri pentru Salvamont Gorj,
☎ 2 apeluri pentru Salvamont Muntele Mic,
☎ 2 apeluri pentru Salvamont Brezoi,
☎ 1 apel pentru Salvamont Predeal,
☎ 1 apel pentru Salvamont Dambovita,
☎ 1 apel pentru Salvamont Borsa,
☎ 1 apel pentru Salvamont Valcea,
☎ 1 apel pentru Judetul Buzau.
În cazul acestor intervenții au fost salvate 24 persoane, 3 dintre acestea fiind predate la Serviciul de Ambulanță sau SMURD pentru transport la spital.
S-au mai primit 37 apeluri prin care se solicitau sfaturi și informații despre diferite trasee turistice din zona montană și despre domeniile schiabile.

Vizualizări: 189

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste