(închide)

Afaceri de succes: Trandafirul de Damasc din „Cămara cu savoare” a unei familii de antreprenori din Scoarța-Gorj

 

Familia Blidea din satul Budieni al comunei Scoarța-Gorj a pus pe picioare o frumoasă și savuroasă afacere cu petale de trandafir din specia „Rosa Damascena”. În țara noastră, potrivit celor doi soți, acest soi de trandafir mai este cultivat în județul Hunedoara și în Bistrița. Georgiana Blidea și soțul său se ocupă de cele 1500 de plante de Rosa Damascena pe care le-au plantat pe un teren din satul Budieni, fiind singurii astfel de antreprenori din această comună. Ei produc dulceață, sirop, apă de trandafiri, cidru de trandafir și oțet, dar planul de viitor, pe care vor neapărat să îl transforme în realitate, este punerea pe piață a uleiului de trandafir, foare apreciat.

Totul a început în urmă cu aproape trei ani, când soții Blidea au decis să înființeze propria afacere savuroasă. Au cumpărat 1500 de butași de trandafir pe care i-au plantat pe un teren retras din satul Budieni și apoi i-au îngrijit cu multă dragoste. Anul trecut au cules primele roade ale muncii lor: sute de kilograme de petale pe care le-au vândut direct din plantație sau le-au transformat în dulceață, sirop, oțet, cidru sau apă de trandafiri. Toate aceste produse s-au vândut foarte bine, fiind apreciate de cei care le-au gustat. Cidrul de trandafiri îl vor scoate la vânzare vara aceasta, căci a trebuit să stea în recipientul său un an de zile. Georgiana Blidea este o femeie plină de inițiativă, pasionată de ceea ce face, iubitoare de frumos și dornică să reușească în afacerea pe care a pornit-o. A creat și o pagină de Facebook unde puteți afla mai multe despre afacerea sa, dar și despre beneficiile produselor pe bază de petale de trandafiri. „Cămara cu savoare” se numește pagina și o puteți accesa AICI!  

Trandafirii Rosa Damascena se culeg de dimineață și stau înfloriți o lună de zile, în perioada 15 mai-15 iunie, acum fiind plin proces de recoltare. „Am produs dulceață și sirop de trandafiri care s-a vândut foarte bine. Am făcut cidru de trandafiri pe care anul acesta îl vom scaote la vânzare, sperăm să le placă clienților noștri. Scopul nostru este să creștem ușor-ușor afacerea, este mult de muncă, dar ne place. Dorim să putem produce ulei de trandafir, dar pentru un litru de ulei este nevoie de 4 tone de petale de trandafiri. (...) Florile se recoltează dimineața devreme, între ora 05,00 și ora 09,00. În România, se mai cultivă acest soi de trandafir la Hunedoara și Bistrița, și aici la noi. La Tismana se cultivă alt soi”, a spus antreprenoarea Georgiana Blidea la Obsevatorul Antenei 1-detalii AICI (stirea integrală)

Dacă doriți să vă culegeți proprii trandafiri, puteți merge la Budieni și familia Blidea vă va arăta frumoasa plantație! Cu siguranță veți fi cuceriți de frumusețea și mirosul suav al trandafirilor rozalii!

Galerie foto


Vizualizări: 2,154

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste