(închide)

Afacerist din Turburea amendat cu 20.000 lei de ITM Gorj

 

Reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Groj au aplicat, săptămâna trecută, mai multe sancțiuni unor angajatori din teritoriu. Astfel, cea mai mare amendă a fost aplicată unui angajator din comuna Turburea, cu activitate în domeniul comerţului. Acesta va trebui să achite  o amendă în valoare de 20.000 de lei pentru folosirea în activitate a unei persoane fără încheierea, în prealabil, a unui contract individual de muncă. Totodată, au fost dispuse alte 31 de măsuri pe care persoana juridică sancţionată va trebui să le ducă la îndeplinire.

A mai fost amendat și un alt angajator, din municipiul Târgu-Jiu, care se ocupă cu vânzarea de produse alimentare la grătar, a fost amendat cu suma de 10.000 de lei întrucât vânzătoarea presta activitate în afara orelor de muncă stabilite în contractual individual de muncă cu timp parţial. În acest caz, au fost trasate 25 de măsuri care trebuie realizate de către angajator în termenul stabilit de către inspectorii de muncă.  

“În perioada amintită, în domeniul relaţiilor de muncă, au fost întreprinse 21 de controale, s-au aplicat, în total, amenzi în valoare de 40.500 de lei şi au fost dispuse 147 de măsuri”, a declarat George Octavian Romanescu, inspector şef Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj.

Vizualizări: 438

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste