Amalia Buză, tânăra care realizează icoane impresionante: „Tot ce știu am învățat de una singură!”

 

Talentată și cu o imaginație debordantă, gorjeanca Amalia Buză este un adolescent atipic. Se descrie ca fiind un om cu frica lui Dumnezeu, timid și iubitor al artei, care nu suportă minciuna și preferă să fie înconjurată de oamenii sinceri, care o iubesc. Amalia este elevă la Liceul Tehnologic din Baia de Aramă, județul Mehedinți. Fără a fi urmat un singur curs de pictură sau desen, Amalia realizează icoane și tablouri cu adevărat impresionante!

A descoperit arta când avea 8 ani și nu a urmat niciun curs de pregătire în acest domeniu. Cei care i-au văzut lucrările spun că este o tânără foarte talentată! Valentina Amalia Buză are 17 ani, este în clasa a XI-a și studiază la profilul biologie-chimie în cadrul Liceului Tehnologic „Constantin Brâncoveanu” din Baia de Aramă, județul Mehedinți. Locuiește alături de familia sa în comuna Padeș. Talentul său nativ este un minunat dar de la Dumnezeu și pictând, Amalia se transpune într-o cu totul altă lume. Liniștea și sentimentul de mulțumire pe care i-l oferă arta, au transformat o simplă pasiune într-un veritabil plan de viitor. Amalia își dorește cu ardoare să urmeze Facultatea de Arte Plastice, iar familia sa o susține. Este o autodidactă ambițioasă! „În viitor doresc să urmez Facultatea de Arte Plastice, desenez de la vârsta de 8 ani. Am început cu desene mici în creion sau culoare, iar în urmă cu 4 ani am început să fac portrete cunoștințelor, în acest fel dezvoltându-mi cunoștințele despre desenul în creion. În urmă cu 2 ani am început să dezvolt o pasiune și pentru pictură. Nu am urmat cursuri în domeniul artei, tot ce știu am învățat de una singură urmărind tutoriale. Cel mai mult îmi place să desenez chipul omenesc”, a spus, pentru Pagina Olteniei, Amalia Buză.

Pictează icoane pe care le donează

Amalia a descoperit de curând că se simte extraordinar pictând icoane. „Icoane am început să pictez recent, prima icoană fiind cea a Sfântului Gheorghe. Biserica din satul meu poartă același nume, al Sfântului. Până în prezent am făcut trei icoane dimensiunile fiind diferite (100x100, 30x40, 60x 80 cm), acestea fiind donate bisericii. Pe lângă desenul tradițional, îmi place foarte mult arta digitală și să ascult muzică”, a mai adăugat talentata artistă. În luna martie, Biserica „Sfântul Ilie Tesviteanul” din Parohia Padeş a găzduit un atelier de pictură icoane, la care au participat copii şi tineri din cadrul Grupului parohial. Din acest grup fac parte 30 de copii şi tineri. Amalia Buză a donat bisericii parohiale icoana pe care a pictat-o în cadrul atelierului de pictură, primind mulțumirile, dar și felicitările părintelui paroh Mihail Viloiu.

„Să ajung un artist renumit!”

Amalia face parte dintr-o familie frumoasă, de oameni muncitori și credincioși, care și-au învățat copilele că în viață poți reuși dacă muncești și dacă ești un om corect. De asemenea, soții Buză și-au învățat fiicele să își ajute semenii, să dea mereu dovadă de bun simț și bunătate, să lupte pentru ceea ce își doresc. „Sunt o persoană liniștită, timidă, prefer să fiu înconjurată de oameni sinceri, nu îmi place minciuna, sunt un om cu frică de Dumnezeu. Părinții mei sunt niște oameni modești, mă susțin în tot ceea ce fac. Tatăl meu este șofer, mama mea este asistent personal, am o soră mai mică, are 8 ani și îi place să deseneze și să cânte. Sunt din orașul Tismana, dar locuim în comuna Padeș. Și Padeșul și Tismana sunt importante pentru mine, îmi place viața noastră de aici. Pe viitor aș vrea să îmi dezvolt și mai mult cunoștințele despre artă, să ajung ce mi-am propus și de ce nu, să ajung un artist renumit!”, a afirmat Amalia Buză.

Galerie foto





Vizualizări: 2,228

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste