(închide)

Anchetă epidemiologică în Prigoria și alte localități. Școlile din comună, închise temporar

 

O amplă anchetă epidemiologică are loc în județul Gorj, iar investigația dă rezultate, transmit autoritățile județene. Autoritățile trebuie sa afle cu exactitate cu ce persoane a întrat în contact bărbatul de 25 de ani din Prigoria care a fost diagnosticat cu noul coronavirus. 51 de gorjeni sunt izolați la domiciliu, în carantină. Potrivit prefectului de Gorj au fost prelevate probe biologice de la 73 de persoane, 44 dintre probe au fost transmise ieri la București, iar astăzi 29. În acest moment, în Târgu-Jiu au fost prelevate probe, dar au ieșit negative. Peste 30 de persoane din Prigoria ar fi izolate la domiciliu.

"În total la nivelul județului Gorj avem izolate la domiciliu 58 plus alte 15 persoane. (...) Primul set de 13 teste a vizat persoanele care au intrat în contact direct cu cetățeanul italian bolnav. Au ieșit negative. Din cel de al doilea set, din nefericire, avem acest caz de îmbolnăvire. Am convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență și am adoptat o hotărâre. Activitățile cultural educative de la Prigoria vor fi anulate, suspendarea cursurilor școlare de la Prigoria pana la efectuarea dezinfecției. Persoanele care au intrat în contact cu bolnavul sunt izolate la domiciliu. Trebuie respectate regulile de igienă, (...)", a spus Cristinei Rujan, prefectul de Gorj.

Autoritățile județene au mai transmis ca se lucrează la identificarea tuturor persoanelor care au intrat în contact cu bărbatul din Prigoria. Se pare ca tânărul a participat și la o petrecere, urmând a fi căutate și testate toate persoanele de acolo. 

Vizualizări: 2,361

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste