(închide)

Ansamblul „Cheile Oltețului” din Polovragi, trei zile la Sighetu Marmației

 

Festivalul Internaţional de Folclor pentru Copii şi Tineret „AM FOST Ş – OM FI”, ediţia a XXIV-a a avut  loc în perioada 9 – 13 iunie 2022, în municipiile Sighetu Marmaţiei şi Baia Mare. Preţ de 3 zile a fost prezent la acest eveniment Ansamblul “Cheile Oltețului” de la Polovragi, ansamblul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj și al Căminului Cultural Polovragi.

Participanții au descoperit frumusețea portului popular din alte zone folclorice ale României și din alte țări.

Organizatori: Ministerul Educaţiei, Inspectoratul Şcolar Judeţean Maramureş, Palatul Copiilor Baia Mare, Clubul Copiilor Sighetu Marmaţiei.

Parteneri: Consiliul Judeţean Maramureş, Asociaţia Culturală Unire.

Marele premiu al festivalului a fost câștigat de grupul din Serbia, un grup foarte bine pregătit și cu copii foarte bine coordonați. La ediția din acest an au participat trupe și ansambluri de copii din Serbia, Ucraina, precum și din Georgia și Azerbaidjan, dar care au trimis on-line materialele de participare.

"Ansamblul Folcloric Cheile Oltețului a obținut în cadrul Festivalului Internațional de Folclor pentru Copii și Tineret ”Am fost ș-om fi”, ediția a XXIV-a, ce s-a desfășurat în municipiile Baia Mare și Sighetul Marmației, Premiul III la Secțiunea Dans Popular și Premiul I la secțiunea Promovarea tradițiilor și obiceiurilor, festival în cadrul căruia am reprezentat cu mândrie județul Gorj, zona de ciobănie a Gorjului de sub munte și Gorjul de câmpie.

Felicitări Serbiei și Ucrainei pentru premiile 1 și 2 obținute în cadrul Festivalului la secțiunea dans popular, dar și tuturor participanților din județele Bihor, Sălaj, Bistrița-Năsăud, Iași, Vâlcea, Dolj, Timiș, Brăila și mun. București.

 Felicitări organizatorilor care, în acest an, au ajuns la cea de-a XXIV-a ediție a acestui eveniment renumit și îndrăgit la nivel internaţional. Mulțumim domnului Iuga pentru invitație și ospitalitate.

Încă odată am demostrat că fără tradiţie nu există cultură: nici omul simplu, nici geniul nu pot crea nimic fără traditii", a spus Andreea David, coordonator al Ansamblului din Polovragi.

Detalii și pe https://www.salutsighet.ro/la-sighet-festivalul-international-de-folclor-fost-fara-popor-ion-maris/

Galerie foto


Vizualizări: 129

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste