(închide)

Ansamblul Folcloric "Nedeia" Novaci, la Festivalul International de Folclor "Momarlanii gazde bune"

 

Organizatorii acestui festival sunt Junii petrileni, ansamblu folcloric reprezentativ pentru folclorul pastoresc specific Văii Jiului. Tinerii dansatori novaceni vor evolua duminica, 8 septembrie pe scena Casei de Cultura Petrila alatuti de dansatori din judetele Brasov, Alba, Arad, Bacau din Bulgaria si alte tari europene.

Prima zi a fost destinata socializarii artistilor amatori, acestia fiind impartiti pe grupe pentru a vizita zona. Au mers la Straja si la Pestera Bolii. Au vizitat Municipiul Petrosani urmand ca duminica sa participe la parada portului popular si sa sustina doua momente artistice in programul festivalului.

Scopul declarat prin obiectivele stabilite de organizatori este acela de a aduce in fata publicului frumusetea cantecului si dansului popular din diverse zone ale Europei de S-E. Menirea novacenilor este aceea de a promova dansul popular caracteristic Olteniei de nord, respectiv dansul pastorilor din zona Novaci - Sibiu, renumit prin ritmul sincopat si pasul domol.

Acest festival folcloric ofera posibilitatea realizarii unui schimb de experienta intre artistii proveniti din diverse zone folclorice, intre instructori, coregrafi si coordonatori de ansambluri.

Galerie foto





Vizualizări: 657

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste