(închide)

Ansamblul Nedeia din Novaci a promovat tradițiile gorjenești la Palatul Parlamentului! L-au colindat și pe Dragoș Anastasiu

 

Membrii binecunoscutului Ansamblu de datini și obiceiuri Nedeia din orașul gorjean Novaci au făcut să răsune frumoasele colinde tradiționale la Parlamentul României! A fost o experiență pentru o viață de om, potrivit profesoarei Elena Basarabă, directoarea Casei de Cultură Novaci și omul care a reînviat activitatea culturală din această localitate.

Colinda lor a ajuns la fiii si fiicele Novaciului stabiliți în capitală, iar aceștia le-au oferit o lectie de viata membrilor Ansamblului Folcloric Nedeia. De asemenea, tinerii din Novaci au petrecut o seară de poveste la Hanul lui Manuc, în Bucuresti, novăcenii stabiliți la București bucurându-se nespus de colindele și melodiile cântate de tineri. „Spun aceasta pentru modul in care ne-au escortat intreaga zi, pentru o seara de distractie asa, ca acașă, iar noi i-am răsplătit cu un spectacol de zile mari. Printre oaspeti a fost si impresarul Laurei Bretan in România. Imaginile vorbesc despre oameni si fapte, despre cei care au avut grijă ca tinerii din Novaci să nu scoată un banuț din buzunar! (...) O deschidere extraordinară pentru membrii Amsamblului Folcloric Nedeia al Casei de Cultură din Novaci, dar si pentru noi, adultii care ne ocupam de acesti copii: primar - instructor ( Dragos Medrega)-si eu. Cel mai frumos lucru descoperit astazi este acela ca parlamentarii români iubesc folclorul din zona noastra, ca nu au uitat sa se emotioneze in fata frumosului, că au stat 30 de minute fara să se miște privind dezlantuirea talentului pe pasi de dans, că unii au venit să ne felicite personal. Vă multumim tuturor celor implicati ca ati făcut posibilă iesirea acestori tineri în lume! Felicitări, copii!”, a spus profesorul Elena Basarabă de la Novaci. 

Miercuri, 11 decembrie, membrii Ansamblului Nedeia l-au colindat și pe Dragoș Anastasiu, șeful Camerei de Comerț Româno-Germane. „Am ajuns cu colindul in ograda unuia dintre cei mai puternici oameni de afaceri din tara, domnul DRAGOS ANASTASIU, seful Camerei de Comert Româno-Germane. Multumim pentru invitatie si pentru primire! Am observat ca la tot pasul găsesti români adevarati, persoane care de la distanța privesc spre zona noastră cu respect si admiratie”, a mai declarat Elena Basarbă.

Galerie foto





Vizualizări: 2,655

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste