Aparegio Gorj face apel la cetățeni: „Evitați folosirea apei potabile pentru alte scopuri, neesențiale!”

 

Accesul la apă curată este un drept esențial al omului. Aproape toată apa proaspătă disponibilă pentru uzul uman provine din precipitaţii, care variază imens în timp şi spaţiu.
Având în vedere aceste considerente, puteți înțelege cu ușurință motivul pentru care ne adresăm în aceste momente utilizatorilor serviciului nostru cu rugămintea de a dovedi maximă responsabilitate în utilizarea apei potabile furnizate, când din cauza caniculei prelungite și a secetei sunt afectate debitele apelor şi refacerea apelor subterane.
Conştiinţa publică este indispensabilă pentru mobilizarea unui sprijin efectiv în managementul durabil al apelor şi este mai mult decât necesară, obligatorie am putea spune pentru producerea schimbărilor necesare în comportament şi acţiuni, pentru a preveni efectele secetei, expuse mai sus, care ar afecta întreaga comunitate.

De aceea adresăm rugămintea consumatorilor/clienților noștri să utilizeze apa potabilă cu maximă responsabilitate, strict în scop casnic, menajer, evitând folosirea apei potabile pentru alte scopuri, neesențiale.

Să nu uităm că deşi în cele mai multe ţări prima prioritate o constituie satisfacerea nevoilor fundamentale de apă ale oamenilor, o cincime din populaţia lumii nu are acces la apă de băut!
Prin urmare, suntem convinși că veți înțelege motivele acestui apel plecând de la înțelegerea că resursele de apă sunt limitate și trebuie folosite cu maximă responsabilitate. În caz contrar, vom fi nevoiți să trecem la restricții în furnizarea apei. Suntem convinși că demersul nostru va fi corect înțeles și transpus în acțiuni corespunzătoare ale fiecăruia, pentru binele întregii comunități.


Conducerea Aparegio Gorj

Vizualizări: 397

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste