(închide)

Artistul Petru Ilie Birău expune la Montreal

 

Asociația Canadiană a Scriitorilor Români, Uniunea Artiștilor Plastici din România, Asociația Culturală Română, Cenaclul ,,Mihai Eminescu” din Montreal și Asociația Culturală ,,Codex Aureus” București organizează expoziție personală de pictură a maestrului Petru- Ilie Birău. Vernisajul va avea loc la Centrul Cultural Român din Montreal, 8070 Blvd Cristophe Colomb, QC, H2R 2S9, duminică 21 octombrie 2018, ora 13,00. Expoziția se intitulează ,,Oameni și locuri din România”, curator fiind Rodica Vinca, artist plastic și invitat special. Prezentarea o va face Leonard I. Voicu, scriitor, Președintele Asociației Canadiene a Scriitorilor Români. 

Petru Ilie Birău este născut pe 12 mai 1966, în localitatea Cimpa, din județul Hunedoara. Este artist plastic, publicist, fotograf, om de cultură. A absolvit Şcoala de Muzică şi Arte Plastice Petroşani, secţia pictură-desen; apoi a urmat Universitatea ,,Constantin Brâncuşi“ Târgu-Jiu, profilul Arte Plastice şi Decorative, specializarea  Pedagogia Artelor Plastice şi Decorative. După și-a luat licenţă în Arte vizuale la Universitatea de Artă şi Design din Cluj-Napoca; are la activ un master în pictură, specialitatea Surse şi resurse ale imaginii, la Universitatea de Vest din Timişoara, Facultatea de Arte și Design și titlul de Doctor în Arte vizuale obținut la Universitatea de Vest din Timişoara, Facultatea de Arte şi Design. A publicat mai multe cărți, sute de articole și alte zeci de studii în reviste de specialitate etc. De-a lungul anilor, Petru Birău a fost distins cu nenumărate diplome, premii, plachete etc.  

Este membru al Uniunii Artiștilor Plastici, Filiala Târgu-Jiu, iar începând cu anul 1993 a avut mai multe expoziții personale în România și Franța.

Galerie foto


Vizualizări: 816

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste