(închide)

Asociația Română de Oncologie „Sfânta Ana” marchează Ziua Mondială de Luptă Împotriva Cancerului – 4 februarie

 

Prima acțiune din cadrul celor ce se desfășoară cu această ocazie a avut loc vineri, în cadrul parteneriatului cu Serviciul Județean de Ambulanță Tg-Jiu, prin care voluntarii asociației asistenți medicali petrec multe ore sub supravegherea specialiștilor de la Ambulanță învățând să salveze vieți.

 

Elevi ai Colegiului Economic „Virgil Madgearu” si ai Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila” și-au petrecut ziua de 3 februarie participând la instructajul pentru acordarea măsurilor de prim ajutor, prezentat de voluntarii Asociației Române de Oncologie ,,Sfânta Ana” din cadrul Serviciului Județean de Ambulanță Tg-Jiu. Acțiunea comună a avut drept principale obiective informarea participanților, verificarea respectării regulilor de siguranță și gestionarea rapidă a situațiilor care necesită acordarea primului ajutor.

Pentru conștientizarea pașilor necesari, participanții la activitate au exersat, utilizând manechinele care imită victime din rândurile adulților, dar și din cele ale copiilor, și au luat inițiativa în cazul aspirării de corpuri străine sau în cazul stopului cardio-respirator.

Sâmbătă, 4 februarie, bolnavii de cancer din cadrul asociatiei se vor reuni pentru redeschiderea după pandemie a “Atelierului de discutii” și Grupului de suport, iar bolnavii internați în secția de oncologie din Spitalul Județean Gorj vor primi pachete cu alimente de bază, fructe, dulciuri, activitățile fiind susținute de magazinele RYLKE din Tg-Jiu.

„Luni, la Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” din Tg-Jiu se va desfășura închiderea manifestărilor, în cadrul unui simpozion dedicat luptei împotriva cancerului, axat pe adoptarea recentă a celui mai așteptat act normativ în domeniu din ultimii ani “Planul Național de Combatere a Cancerului””, a spus președintele AROSA, Bogdana Păsculescu.

Vizualizări: 301

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste