(închide)

Cadouri și colinde pentru persoanele din centrele de asistență din comuna Runcu

 

Îi știm, îi cunoaștem de atâția ani: sunt tinerii și bătrânii din centrele de îngrijire și asistență de la Dobrița și Runcu, marea majoritate persoane cu handicap. Este dificil să le schimbăm destinul, dar putem să le înseninăm măcar câteva zile din an, atunci când le ducem pachetele cu cadouri. Scânteia de bucurie care li se aprinde în ochi este dovada că acolo, în însingurarea dată de boala care i-a izolat de familii, a pătruns gândul bun al unui semen. Primind un pachet numai al lor, pe care îl pot desface liniștiți în cameră, se vor bucura mai multe timp de dulciurile și fructele care le plac atât de mult.
Liga Femeilor Gorjene „Arethia Tătărescu” a încercat și în perioada acestor sărbători, mai exact pe 28 decembrie, să le fie alături beneficiarilor de la Complexele de Îngrijire și Asistență din comuna Runcu. La Dobrița, 60 de beneficiari au primit pachete cu dulciuri, biscuiți, ciocolată, fructe, pufuleți (să știți că le plac foarte mult!), șosete, pentru că sunt obiectele de îmbrăcăminte care se uzează cel mai repede. Pentru diabetici, pachetele au fost personalizate, cu produse din gama dulciurilor, care pot fi consumate de aceștia.
Ne-au însoțit cadre didactice și elevi de la Școala Gimnazială „Sfântul Nicolae” din Târgu Jiu, partener permanent al Ligii în majoritatea activităților sociale. De altfel, fructele și obiectele de îmbrăcăminte au fost achiziționate datorită contribuției substanțiale din partea profesorilor și elevilor acestei școli. Impactul pe care l-a avut asupra copiilor întâlnirea cu aceste persoane defavorizate este de natură să îi facă să înțeleagă că viața nu este întotdeauna blândă cu cei din jurul nostru, dar că prin mici gesturi ale fiecăruia dintre noi, putem să le ușurăm existența. Fie că se află în scaunul cu rotile, fie că se pot deplasa pe propriile picioare, toți aceștia oameni au nevoie de multă îngrijire specializată și adaptată pentru fiecare în parte, dar și de afecțiune. Te îmbrățișează, par să te recunoască, să își aducă aminte că ai mai fost pe acolo, să se împrietenească. Te roagă să îi mai vizitezi.
Toți cei prezenți s-au putut bucura și de audiția unor colinde de Crăciun, în interpretarea doamnei Zoia Cârlugea, membră a Ligii Femeilor Gorjene „Arethia Tătărescu” și prezență constantă în coralele bisericești din parohiile târgujiene.
Este de menționat în mod special contribuția extraordinară a sponsorului nostru permanent, SC Aprilia SA care, prin managerul Răzvan Văduva, ne-a dat posibilitatea de a oferi consistente pachete cu dulciuri beneficiarilor de la Centrul Dobrița.
În aceeași zi, Sorin Văcăroiu și băieții săi de la BroBarber (o nouă frizerie deschisă în zona centrală a Târgu Jiului) au mers la beneficiarii de la Complexul de Îngrijire și Asistență Suseni, pentru a le oferi gratuit câte o tunsoare, gest primit cu bucurie de toată lumea. Trebuie să menționăm că Sorin este fiul cel mic al vicepreședintei Ligii Femeilor Gorjene, Corina Văcăroiu și îi apreciem în mod deosebit sprijinul.

Galerie foto




Vizualizări: 163

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste