(închide)

Spiridușii lui Moș Crăciun, proiectul de suflet al Asociației Opportunity Club! 173 de copii au un Crăciun mai bun

 

„Spiridușii lui Moș Crăciun” este unul dintre proiectele desfășurate cu succes și multă implicare de către voluntarii Asociației Opportunity Club din Târgu-Jiu. An de an, zeci de tineri se implică în ajutorarea unor copii din familii defavorizate și reușesc să aducă bucurie acolo unde trebuie. Pornind de la ideea că iarna vine la pachet cu grijile căldurii și cu stresul cadourilor și la în unele familii din zona rurală, clasica tradiție a lui "Moș Crăciun" a început să devină o povară, spiridușii lui Moș Crăciun au dus daruri la 173 de copii din mediul rural!

„Având în minte zâmbetele copiilor pe care am reușit să-i bucurăm doi ani la rând, ne-am hotărât să ne depășim limitele și am colectat nu mai puțin de 173 de scrisori pline de dorințe, sau mai bine spus necesități, ale unor copii din județul Gorj. Moșul ne-a anunțat că este foarte ocupat anul acesta și are nevoie de ajutoare, așa că ne-am mobilizat și am dat de veste că avem nevoie de întăriri. Scrisorile au fost încărcate pe pagina de facebook a asociației, urmând ca acestea să fie rezervate de oameni ce s-au transformat treptat în spiridușii moșului”, spun voluntarii.

Inițiativa lor frumoasă nu i-a lăsat indiferenți pe cei care și-au dorit să ajute și totul a fost pus în mișcare! Sute de persoane i-au contactat pe spiriduși, reușind împreună  să strângă la un loc o frumoasă comunitate de cel puțin 200 de persoane, care i-au ajutat să își ducă la bun sfârșit de a aduce bucurie.  „În plus, un mare aport l-a avut echipa AirSoft Târgu-Jiu, care a rezervat un număr semnificativ de scrisori și care s-a implicat activ în proiectul nostru. Oamenii din Târgu-Jiu, București, Sibiu, Cluj și Timișoara au pornit în căutarea cadourilor pentru micuții care aveau sa-l întâlnească pe Moșul în după-amiaza zilei de 20 decembrie. La ideea noastră au reacționat și elevii de la Scoala Gimnaziala "Constantin Brancusi" Târgu-Jiu, care au dat naștere proiectului "Un pluș de la un spiriduș", prin care am reușit să adăugăm la fiecare cadou o jucarie de pluș. Cu toate acestea simțeam ca nu e de ajuns, asa ca i-am îndemnat pe oameni sa doneze în contul asociației pentru a completa fiecare cadou cu fructe. Astfel am reușit ca pana în dimineața zilei de 20 decembrie să avem toate cadourile, suplimentate cu plase de fructe. Copilașii au zâmbit inocent și s-au apropiat de moșul. Noi nu putem decât să le mulțumim tuturor celor implicați direct și indirect în acest proiect care, sperăm noi, să devina o tradiție și pe care sperăm să-l extindem la nivel național”, au spu voluntarii inimoși de la Asociația Opportunity Club.

Galerie foto




Vizualizări: 490

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste