(închide)

Cercul pedagogic al coordonatorilor pentru programe educative școlare și extrașcolare – Zona Motru

 

Marți, 20 decembrie 2022, la Școala Gimnazială Câlnic s-a desfășurat Cercul pedagogic al coordonatorilor pentru proiecte şi programe educative şcolare şi extraşcolare din zona Motru. Manifestarea a reunit profesorii coordonatori din Școala Gimnazială Dragotești, Școala Gimnazială Văgiulești, Școala Gimnazială Slivilești, Școala Gimnazială Samarinești, Școala Gimnazială Telești, Școala Gimnazială ,,Mazilu Vipie Gheorghe” Cătunele, Școala Gimnazială Nr. 1 Motru, Școala Gimnazială Nr. 2 Motru și Grădinița Nr. 1 Motru, coordonați de domnul prof. Grigore Alexandrescu, inspector școlar de educație permanentă și coordonatorul cercului, prof. Bejenaru Felicia.
După o primire călduroasă , cu “pâine şi sare”, urmată de vizitarea spaţiilor şcolare, doamna prof. Stoenoiu Florentina ne-a vorbit despre munca în echipă a colectivului de cadre didactice din Școala Gimnazială Câlnic și sprijinul acordat școlii de administrația locală.
Tipul de activități la care am luat parte asumă și depășesc contextul formal, reușind să-i dinamizeze pe tineri, să-i încurajeze să fie sinceri, să-și depășească inhibițiile, să-și exprime ferm și onest punctul de vedere. Elevii clasei a VII-a au înțeles că fiecare persoană are un mod unic de a comunica, că stilul de comunicare reprezintă un indicator al felului în care fiecare individ își structurează relațiile sociale.
Întelegând intențiile, trăirile și gândurile partenerilor de comunicare, doamna prof. Mutulete Maria a anticipat comportamentul copiilor, ceea ce a atras după sine o eficientizare a relatiei communicative. Comportamentul didactic empatic nu i-a intimidat, i-a încurajat și i-a redirecționat discret.
Atmosfera specifică, alcătuită din ștergare, coșuri cu covrigi, colaci, nuci și mere, precum și costumele populare au îmbogățit și au dat farmec aparte șezătorii ce a urmat.
Prin activitățile predominante, copiii s-au distrat, au trecut barierele timidității, și-au îmbunătățit cunoștințele, abilitățile de comunicare, de acțiune, de lucru în echipă, și-au format și dezvoltat limbajul, sensibilitatea, percepția verbală și muzicală, precum și auzul muzical și ritmic.
 Şezătoarea a fost cu atât mai reuşită cu cât fiecare copil a contribuit activ la desfăşurarea programului ei.
Valoarea deosebită a şezătorii a fost determinată, pe de o parte de conţinutul educativ al materialului utilizat ca şi calitatea artistică a acestuia, iar, pe de altă parte, de modul de organizare şi de antrenare a copiilor, de la grădiniță până la clasa a VIII-a, a profesorilor și părinților.
La final, pentru străduinţa lor, toţi copiii au primit cadouri de la Moș Crăciun și spiridușii acestuia. Povestea cadourilor este una de suflet a doamnei director Stoenoiu Florentina care a reușit să aducă bucurie în sufletul și ochii copiilor din Școala Gimnazială Câlnic și recunoștința în sufletul părinților.

Autor articol: Prof. Bejenaru Felicia

Galerie foto





Vizualizări: 652

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste