(închide)

Campanie de prevenire a violenței asupra copiilor la Colegiul Auto din Târgu-Jiu

 

În perioada 1-19 noiembrie 2018, la Colegiul Auto "Traian-Vuia" din municipiul Târgu-Jiu au avut loc o serie de acțiuni în cadrul proiectului național „19 Zile de prevenire a abuzurilor și violențelor asupra copiilor și tinerilor”, organizat de asociația FICE România. Este al doilea an în care această unitate școlară se implică în proiect, toate activitățile organizate având succes.

Atât elevii, cât și profesorii care s-au implicat în activitățile din cadrul proiectului național „19 Zile de prevenire a abuzurilor și violențelor asupra copiilor și tinerilor” au încercat să facă o diferență! Au fost puse la punct campanii de informare a cetățenilor, în principal organizate de elevi; au fost organizate diverse concursuri și dezbateri pe această temă, considerată de actualitate. Astfel, de-a lungul celor 19 zile, elevii Colegiului Auto au distribuit pliante cu informații și mesaje tematice în zona adiacentă școlii și în mijloacele de transport în comun, au purtat discuții cu trecătorii și au subliniat efectele negative ale violenței asupra formării personalității tinerilor, au realizat materiale, desene, postere, compuneri și eseuri pe acest subiect.

„Violența este un subiect de actualitate, și vedem în fiecare zi cazuri, atât la televizor, cât și printre noi. Consider că trebuie să luăm atitudine, fiecare, să reducem numărul acestora, deoarece o atitudine violentă influențează negativ și poate avea urmări tragice. Sunt cunoscute situații, din păcate din ce în ce mai dese, de violență asupra tinerilor, bătăi și jigniri la școală, bullying, toate acestea sunt teme tot mai frecvente în emisiunile TV și în dezbateri. Chiar dacă acum  nu ți se întâmplă ție, nu înseamnă că, la un moment dat, nu poți fi și tu o victimă!", a spus una dintre elevele participante la această campanie.

„Acțiunile au fost proiectate, organizate și dirijate de profesori, elevii s-au implicat într-un mod admirabil, iar proiectul a fost un adevărat succes!”, transmit reprezentanții Colegiului Auto din Târgu-Jiu. 

Galerie foto




Vizualizări: 501

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste