(închide)

Canotoarea Raluca Dinulescu, pe podium la Campionatul Național de Fond!

 

Raluca Georgiana Dinulescu este una dintre sportivele din Gorj care a obținut, prin multă muncă și perseverență, numeroase medalii la importante campionate și concursuri! Tânăra este originară din comuna Bumbești-Pițic și muncește mult pentru toate rezultatele foarte bune pe care le obține. Acum participă la CAMPIONATUL NAȚIONAL de FOND (6000 m) pentru seniori și tineret, de la Timișoara, în perioada 17-18 aprilie 2019.

Potrivit Federației Naționale de Canotaj, la acest campionat național sportivii au obținut rezultate foarte bune. Gorjeanca noastră s-a clasat pe locul II primind, alături de colega sa de rame, medalia de argint. „La Feminin, dublu rame, senioare (2-): MĂDĂLINA BEREȘ, MARIA TIVODARIU (CS Dinamo) 25:45:85, 2. Mădălina Hegheș, Raluca Dinulescu (CSA Steaua) 26:10:32, 3. Andreea Popa, Vasilica-Alexandra Rusu (CSM București) 26:33:43”, au transmis cei de la Federație. Restul rezultatelor sunt publicate pe pagina de facebook a Federației https://www.facebook.com/Federatia-Romana-De-Canotaj

Raluca Georgiana Dinulescu face parte dintr-o familie frumoasă, mai are un frate mai mare și o soră mai mică. „Din punct de vedere al susținerii, părinții sunt cei care îmi ridică moralul, care mă încurajează să merg mai departe după fiecare antrenament sau concurs care nu a fost așa cum mă așteptam! Familia pentru mine înseamnă totul, este stâlpul pe care mă bazez mereu!”, spune tânăra. Raluca practică canotajul de mai bine de șase ani și totul a început la școală, pe la începutul clasei a VII a, când o sportivă de la Orșova, Ionela Popescu, a venit la școala din Bumbești Pițic în selecție pentru fete cu parametrii. Raluca își amintește și acum cum sportiva a intrat în clasă, a întrebat dacă sunt fete înalte: „Auzind-o, m-am ascuns mai într-o parte. Profesoara, știind că eu eram cea mai înaltă din școală, mi-a zis să mă ridic în picioare. Sportiva m-a întrebat dacă vreu să fac canotaj și ce înălțime am. Eu i-am spus că nu am auzit de acest sport și că nu vreau! Mi-a spus să merg cu ea (…) mi-a povestit pe scurt de canotaj și brusc m-am răzgândit! Dintr-o dată eram foarte entuziasmată și ajunsă acasă i-am spus mamei ce s-a întâmplat. Ea râdea, credea că glumesc, dar după două săptămâni mi-am făcut bagajele și așa a început aventura canotajului și apoi au urmat rezultatele”, a declarat Raluca Dinulescu. 

Este o sportivă care muncește mult și promite să aibă rezultate din ce în ce mai bune: „După 8 luni de canotaj am câștigat prima mea medalie la Campionatul Național de la Năvodari. O să țin minte ziua aia mereu! Era prin 2013. Nu știam eu prea multe despre acest sport, dar cert este că îmi doream o medalie! Venisem pe locul 2, Doamne, ce mândră eram! Nu mă puteam stăpâni! Sper în rezultate bune și pe viitor”, a mai spus canotoarea din Bumbești-Pițic.

Galerie foto





Vizualizări: 1,213

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste