(închide)

Carte despre Brâncuși, oferită în dar Papei Francisc! De la cine a primit cadoul

 

Papa Francisc a ajuns vineri dimineaţă în România. Sfântul Părinte s-a întâlnit cu președintele Iohannis, dar și cu premierul Dăncilă, după care a avut o întâlnire cu Patriarhul Daniel la Palatul Patriarhal din București. Papa Francisc a adus tuturor daruri și a primit la rândul său cadouri din partea oficialilor români.

După o scurtă ceremonie la Otopeni, Sfântul Părinte a mers la Cotroceni unde s-a întâlnit cu preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Viorica Dăncilă, unde au făcut schimb de daruri. Și la Palatul Patriarhal, Papa Francisc a primit daruri din partea oficialilor. Patriarhul Daniel i-a oferit Sfântului Părinte o carte despre Constantin Brâncuși, spunându-i acestuia că „este un volum despre părintele sculpturii moderne, un artist monumental care a fost și cantor bisericesc”. Înaltul prelat român i-a mai oferit Papei Francisc și un volum despre istoria Palatului Patriarhal, clădire emblematică din Capitala României.

Cadouri de la președinte

La Cotroceni, în lista de cadouri oferite de către preşedintele ţării Suveranului Pontif se regăsesc pagaia lui Ivan Patzaichin, o minge şi un tricou cu autograful lui Gheorghe Hagi, dar şi vinuri de colecţie şi produse tradiţionale româneşti. La schimb, Suveranul Pontif i-a dăruit lui Klaus Iohannis o medalie care reprezintă harta României gravată cu litera „M”, fiind o referinţă la Sfâna Fecioară Maria, potrivit paginii de Facebook Papa la Bucureşti a Bisericii Catolice în România, scrie Adevărul.

Papa Francisc de la Roma efectuează o vizită de trei zile în România. Este cea mai lungă vizită făcută de Papa Francisc în Europa! Sântul Părinte a sosit în România pe data de 31 mai și va pleca pe data de 2 iunie.

Galerie foto



Vizualizări: 765

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste