(închide)

Caută super voluntari pentru copiii și tinerii instituționalizați din județul Gorj!

 

80 de copii din centrele de plasament și căsuțele de tip familial din Târgu-Jiu, Novaci, Târgu-Cărbunești, Scoarța, Răchiți, Rovinari și Petrești așteaptă noi voluntari care să le dăruiască 3 ore pe săptămână, să îi învețe și încurajeze.

Programul educațional Ajungem MARI a demarat o nouă campanie de înscrieri pentru voluntari care să le fie alături copiilor din centrele de plasament, apartamentele și căsuțele de tip familial. Doritorii, care vor face activități online și fizic alături de tineri timp de opt luni, se pot înscrie până pe 26 septembrie. „Căutăm voluntari serioși și inimoși care să devină prieteni pentru copiii din centrele de plasament și să le fie alături în următorul an școlar. În funcție de abilitățile lor, voluntarii selectați vor susține ședințe de pregătire școlară, ateliere de cultură generală sau ateliere creative. Vei lucra săptămânal cu 1-5 copii în ședințe online sau fizic, în funcție de situația și restricțiile din fiecare județ. Vei avea susținerea consilierilor educaționali și a unei echipe grozave de voluntari implicați și cu experiență. Contăm pe implicarea ta pe termen lung, pentru a putea stabili o legătură cu copiii. Modulul de voluntariat se va desfășura în perioada noiembrie 2021 – iunie 2022. Căutăm voluntari cu vârsta peste 16 ani, din orice domeniu, care să își asume cu seriozitate 8 luni de voluntariat, să aibă răbdare și să caute mereu noi metode să îi atragă pe copii spre învățare”, transmit cei de la Ajungem Mari. „Mă simt folositoare. Vreau să cred că am devenit mai atentă la cei din jurul meu, mai empatică, mai dispusă să ajut. Și cel mai important e faptul că mi-am dat seama cât de bună a fost viața cu mine”, a povestit Sanda Iulia Tîrca, 52 de ani, despre beneficiile pe care i le-au adus cei patru ani de voluntariat. Scopul voluntarului este să fie mentor, model, să îi ajute pe copii să descopere lumea, să prindă încredere în propriile forțe, să devină independenți și responsabili. Activitățile pe care le vor desfășura voluntarii sunt ședințe de pregătire/ remediere școlară (română, matematică, engleză, franceză, informatică, fizică), ateliere creative (muzică, dans, fotografie, arte plastice), ateliere de siguranță online, educație pentru sănătate, educație civică, TIC, educație financiară și antreprenorială, pe baza suporturilor de curs din program. 

Citește detaliile și completează formularul online de înscriere până la data de 26 septembrie - https://www.ajungemmari.ro/devino-voluntar/

Galerie foto


Vizualizări: 558

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste