(închide)

Cazarma vânătorilor de munte de la Rânca devine bază de pregătire a NATO

 

Cu 74 de milioane de lei, fosta cazarmă a vânătorilor de munte aflată pe traseul Transalpina se va transforma în bază de pregătire pentru luptă montană a militarilor Brigăzii Multinaţionale Sud-Est Craiova. 

Ministerul Apărării Naţionale (MApN) intenționează să transforme o veche cazarmă a vânătorilor de munte din zona Rânca din județul Gorj într-un modern centru de pregătire montană al NATO. Acesta va fi utilizat de militarii Brigăzii Multinaţionale Sud-Est Craiova (MN BDE SE). Investiţia de 74 de milioane de lei este prevăzută de MApN într-un proiect de Hotărâre a Guvernului care a fost pus în transparenţă decizională. Cazarma de la Rânca se află la 1.650 de metri altitudine, în extravilanul localităţii Novaci, judeţul Gorj. În cazarmă sunt 10 clădiri, construite între anii 1970 şi 1983. „Având în vedere că pavilioanele existente au durata normală de funcţionare îndeplinită, iar starea avansată de degradare şi configuraţia acestora nu mai corespund cu nevoile actuale ale beneficiarului, se propune demolarea lor”, se arată în nota de fundamentare a proiectului de act normativ menţionat. 

Prin latura de sud a cazărmii, pe un drum parţial pietruit, se face accesul în cazarmă de la DN 67C Transalpina. În interiorul cazărmii există drumuri de pământ care, de asemenea, necesită lucrări de amenajare. Cazarma va mai avea două parcări betonte pentru 50 de camioane şi, respectiv, 10 autoturisme, aproape 6.000 de metri de drumuri pentru maşini şi 1.700 de metri de drumuri pietonale.

Vizualizări: 695

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste