(închide)

Cea mai înfricoșătoare pădure din România atrage mii de turiști anual! Caută fenomene paranormale

 

Una dintre cele mai înfricoșătoare păduri din lume se află în România, lângă municipiul Cluj-Napoca! Știați? Pădurea Hoia-Baciu a devenit celebră după 1968, când un maistru militar pe numele său Emil Barnea, a fotografiat aici un OZN. Specialiștii din domeniul ufologiei, oameni instruiți de peste hotare, au ajuns la concluzia, peste ani, că fotografiile realizate de maistrul militar clujean sunt „cele mai clare imagini ale unui OZN fotografiat în România și fără îndoială unele dintre cele ami bune imagini ale unui OZN fotografiat vreodată în lume”! Numele pădurii vine de la prenumele unui cioban despre care se spune că a dispădut aici alături de cele 200 de oi pe care le păstorea. Este o pădure de stejari și goruni, unii dintre ei foarte vechi, dar legendele făurite de-a lungul zecilor de ani în jurul ei au făcut-o celebră! Și căutată, căci anual mii de turiști vin aici.

Pădurea Hoia-Baciu a mai fost supranumită „adăpost al Necuratului” și localnicii soun că sufletele celor care au decedat acolo s-au preschimbat în copaci. Mii de oameni din România și din străinătate cred că în Pădurea Hoia-Baciu se petrec fenomene paranormale. Publicații prestigioase din Anglia și Statele Unite ale Americii au spus despre această pădure că este cea mai înfricoșătoare din lume, fiind inclusă într-un top al unor astfel de locuri de pe mapamond.

Ani la rândul, profesorul de biologie clujean Alexandru Sift a cercetat fenomenele care au loc în Pădurea Hoia-Baciu. Acesta strânsese o arhivă impresionantă de fotografii în care se pare că surprinsese parte din aceste fenomene, însă aceasta a dispărut la scurt timp după moartea sa, în 1993. Câteva dintre fotografii au fost la autorul Adrian Păreuț, prieten bun cu profesorul Sift. Pătruț a publicat volumul „Fenomenele de la Pădurea Hoia-Baciu” în care a inclus și aceste fotografii, astfel munca de ani de zile a profesorului Sift nu a fost ignorată. Potrivit celor doi specialiști, în Pădurea Hoia-Baciu au loc fenomene luminoase, magnetice și chiar radiologice, care nu pot fi contestate. Indiscutabil pădurea este învăluită în mister! Unii dintre vizitatorii pădurii au mărturisit ulterior că au simți anxietate, greață, senzație de vom și au manifestat dureri de cap puternice după vizita la Hoia.  În mijlocul pădurii se află Poiana Rotundă, un loc și mai învăluit în mister, deoarece aici nu crește „strop” de vegetație!

Detalii despre pădure găsiți și https://editiadedimineata.ro/descopera-romania-padurea-hoia-baciu-intre-mit-si-realitate/

V-am convins? Mergeți la Cluj să vizitați Pădurea Hoia-Baciu?

Galerie foto



Vizualizări: 1,550

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste