Chef Raul Ungureanu, invitat la Zbor Hub Târgu-Jiu: „Aveți curaj să încercați. Nu vă fie frică să greșiți. Greșelile sunt lecții!”

 

Chef Raul Ungureanu spune cu mare bucurie: „Bucătăria m-a învățat că orice lucru care nu iese cum mă aștept din prima încercare, la a doua sigur iese perfect!”.  Raul este bucătar chef la una dintre cele mai cunoscute pensiuni din județul Gorj și a gătit în restaurante celebre din mari orașe ale României. Astăzi, chef Raul Ungureanu le-a vorbit tinerilor de la Zbor HUB Târgu-Jiu despre pasiunea sa, fiind o adevărată inspirație pentru cei prezenți la eveniment.

Raul Ungureanu a descoperit pasiunea pentru gătit în adolescență și a avut mereu noroc de profesori buni, care i-au îndrumat pașii. A demonstrat că are și curaj, când, în timpul ultimului an de liceu și-a asumat responsabilitatea de a se ocupa de bucătăria și restaurantul unei pensiuni din comuna Peștișani! Deoarece parcursul său profesional este unul rezultat în urma pasiunii și a efortului depus de Raul, acesta a fost invitat să le povestească tinerilor de la Zbor HUB Târgu-Jiu despre pasiunea sa. „Astăzi am avut bucuria să particip la un eveniment organizat de Zbor Hub Târgu-Jiu, eveniment unde am povestit cu tinerii despre drumul meu în bucătărie și despre cum pasiunea se poate transforma în meserie. M-am bucurat să văd tinerii curioși, deschiși și plini de energie. Dacă le-am transmis măcar o parte din entuziasmul meu, atunci consider că misiunea mea a fost îndeplinită”, a transmis chef Raul Ungureanu. 

Tinerii au fost încântați să audă povestea lui Raul, care le-a transmis mesaje motivaționale clare: 
•Orice pasiune poate deveni o meserie dacă o tratezi cu seriozitate
•Munca bate talentul, pasiunea te aprinde, dar munca te duce mai departe
•Școala contează mai mult decât credeți, colegii, disciplina și experiențele, toate pun bazele pentru ceea ce veți face mâine
•Aveți curaj să încercați. Nu vă fie frică să greșiți, să plecați, să explorați. Greșelile sunt lecții
•Pasiunea voastră poate fi cheia!

Raul și povestea sa

Optimist incurabil, pasionat de tot ceea ce înseamnă gastronomie, Raul Ungureanu este originar din comuna Urdari, dar, pentru a urma studiile liceale, s-a mutat la Târgu-Jiu. „Am absolvit studiile la Liceul Economic din Târgu-Jiu. Cred că aș putea povesti despre amintirile din liceu și nu numai ore în șir, dar cel mai important lucru este că datorită acestui liceu și profesorilor de aici am început să am pasiunea din ce în ce mai mare pentru Bucătărie. An cu an, din clasa a IX-a, această pasiune a crescut tot mai mult datorită profesorilor și mediului în care “lucram” cu bucătăria. Am avut noroc!”, a spus, pentru Pagina Olteniei, chef Raul Ungureanu.  

Pasiunea pentru gătit a prins contur la liceu și apoi totul a continuat firesc. Multă muncă șoi pasiune, seriozitate și dorință de a fi mai bun! 

„Îmi place să experimentez și mereu să încerc ceva nou. (...) sunt o persoană  energică, glumeață. Cred că bucătăria m-a învățat că orice lucru pe care îl stric sau nu iese cum mă aștept eu din prima încercare, la a 2-a încercare sigur iese perfect, ori foarte aproape de ce îmi doresc! (...) Prietenii și colegii îmi spun că mă invidiază pentru optimismul meu, iar eu consider asta o calitate. E greu să fii supărat în preajma mea.

În 2018, principala atracţie a Festivalului Răciturilor in Gorj a fost caracatiţa din piftiile pregătite de chef raul Ungureanu. „În 2018, când lucram la Pensiunea „La Moară”, am decis să ne înscriem și noi în concurs. Mi-am propus să ies în evidentă, să fie și ceilalți la fel de impresionați precum am fost eu la primul festival. Mi-am amintit piftiile concurenților din anii trecuți și trebuia să vin cu ceva diferit și ieșit din comun. Ideea cu piftia din caracatiță mi-a venit pe moment: inițial renunțasem la ea pentru că nu gătisem niciodată sau nu auzisem pe cineva care să încerce un asemenea preparat, ulterior mi-am zis că dacă „nu riști, nu câștigi” și așa am creat o rețetă care mi-a plăcut și am zis să concurăm cu ea. Concursul acela a avut un impact foarte mare asupra mea, atât pe plan personal,  dar și din punct de vedere profesional. Mi-am demonstrat că sunt creativ și pot găsi idei noi”, spunea într-un interviu Raul Ungureanu. 

CITEȘTE ȘI: Creativitatea și pasiunea îl definesc pe chef Raul Ungureanu

 

Galerie foto



Vizualizări: 358

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste