(închide)

Ciclonul mediteranean ar putea ajunge săptămâna viitoare şi în România!

 

În toată România se înregistrează temperaturi de octombrie, cu peste zece grade mai mici decât cele normale pentru această perioadă. În vârf de munte ninge, iar temperaturile ating noaptea pragul îngheţului.

Noaptea, temperaturile vor scădea spre 12 grade, în sudul ţării şi chiar până la 10 grade în Moldova. În zonele de munte au fost deja 2-3 grade noaptea trecută. Temperaturile rămân până la sfârşitul săptămânii cu 10 grade mai mici decât cele normale, inclusiv la malul mării. Din păcate, nici sfârşitul de săptămână nu ne aduce soare. Va ploua, inclusiv pe litoral. Iar ciclonul mediteranean, care a adus furtuni cu grindină în Italia şi cod roşu de vreme rea în multe zone turistice din Grecia, ar putea ajunge săptămâna viitoare şi în România. 


Avertisment pentru românii care vor merge în weekend la mare: Atenție la litoralul românesc, dar și la cel bugăresc. Se vor petrece lucruri periculoase

Românii care-și vor petrece weekendul pe litoralul Mării Negre vor avea parte de un adevărat șoc. Veștile sunt crunte pentru că un fenomen absolut neobișnuit se va abate asupra acestei zone a țării noastre. Meteorologul Alina Șerban a declarat astăzi că ciclonul care a făcut ravagii în Grecia, unde au murit doi români, se îndreaptă spre litoralul românesc și bulgăresc. Ploile se vor intensifica în special sâmbătă și duminică după masă, conform prognozei actualizate. 

Super-celulele de furtună au lovit mai întâi sudul Italiei, iar când a ajuns în Grecia, unde s-au lovit de temperaturi de 35 de grade, acesta au devenit mult mai agresive. „S-au format structuri supecelulare, ceea ce a dat vânt foart puternic”,atenționează Alina Șerban de la ANM.

„Mare atenţie la litoralul românesc şi bulgăresc. Sistemul va fi activ, dar e greu de prognozat cât va fi de intens şi în ce zone, noi estimăm că aria este largă. Nu este exclus ca în weekend şi România să fie afectată de acest sistem frontal”, a mai adăugat meteorologul ANM.

Vizualizări: 750

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste