(închide)

Cinci lucruri pe care le poți face din 2018

 

Îneputul ne inspiră! Întotdeauna așteptăm un nou an pentru a o lua de la capăt! Avem nenumărate șanse să o luăm de la capăt! De ce simțim nevoia să ne stabilim priorități la finalul unui an pentru anul următor? De ce nu am slăbit înainte, de ce nu am iubit, de ce nu am riscat și am început afacerea pe care ne-o doream, de ce nu am făcut un copil, de ce nu am călătorit în anul care a trecut, etc? De ce de anul viitor o să facem? Ce s-a schimbat? Ce am schimbat de pe 31 până pe 1?

Când ai scris pe listă ”merg la sală” dintr-o dată parcă te și simți mai slab/ă. Nu știm de ce, dar lista obiectivelor e reconfortantă și plină de speranțe. Ei bine, iată cinci lucruri pe care le poți face în 2018 poate pentru prima dată sau poate mai des! Inițial aveam în minte zece lucruri, dar schimbările care vin încet sunt mai sigure!

Ai grijă de sănătatea ta!

Cel mai important lucru este sănătatea! Obișnuim să spunem acest lucru, mai ales în preajma sărbătorilor, dar simțim într-adevăr mesajul? Ne gândim serios la acest lucru? Când ai făcut ultima dată ceva ca să te simți bine fizic? Românii sunt cunoscuți pentru faptul că ... mereu întârzie cu vizita la doctor! De multe ori, să fii sănătos înseamnă să renunți la lucruri care, aparent, îți fac plăcere. Și primul lucru care îmi vine în minte este alimentația. În anul care vine hrănește-te, nu mai mânca! Nu mai înghite pastile despre care ai auzit la colega de birou, sperând că te ajută și pe tine! În 2018, fii mai atent la ce-ți spune corpul tău! Imaginează-ți că trupul tău, organismul tău, este o persoană extrem de importantă în viața ta. N-ai vrea să-i fie bine?

Trăiește simplu!

Simplu este cuvântul anului 2018! Faceți ordine! Renunțați la obiecte și oameni care nu v-au ajutat să evoluați în 2017, în unele cazuri ba chiar v-au tras în jos. Faceți ordine în dulap, în lista de prieteni, etc. Nu suntem lucrurile pe care le deținem sau slujba pe care o avem, ci experiențele și oamenii pe care-i avem aproape. Simplu nu este atât de complicat! Și dintr-o dată vei avea mai mult timp la dispoziție!

Ieși mai mult!

Fă-ți un abonament la teatru sau cumpără mai des bilete la teatrul din orașul tău! Mergi la des la concerte! Ieși la plimbare în parc.  Nu rata posibilitățile pe care ți le oferă orașul în care locuiești.  Sigur, chiar acum, într-un locșor din orașul tău ceva frumos se întâmplă!

Învață, învață, învață!

Nu trebuie să ne oprim din învățat! Citește cărțile, revistele, site-urile, etc, care te interesează, dar adaugă și unele noi. Nu respinge nicio idee până ce nu-ți faci propria opinie, nu după ce auzi la alții. Învață lucruri noi online! Mediul online adăpostește atât lucruri nefaste, dar și lucruri foarte bune. Posibilitatea de a urma un curs online, în domeniul care te interesează, este foarte mare și al costuri reduse. Pune pe lista ta și învățarea de lucruri noi!

Alege să faci ce-ți place!

Și nu, nu este imposibil! Dacă nu ai încercat tu, nu înseamnă că această teorie nu există! În 2018, trebuie să faci ce-ți place! Gândește-te bine - bine, ce-ți place să faci și nu mai sta pe gânduri. Dacă ai ajuns acasă de la serviciu și deja te gândești că mâine o să mergi din nou în acel loc, nu e bine! Dar dacă după orele de la muncă ajungi acasă și continui să te gândești la proiectul de la serviciu, cum să faci mai bine, atunci ești unde trebuie! Cele mai multe nemulțumiri și frustrări, pe care le proiectăm apoi celor din jurul nostru, sunt generate de faptul că nu faci ce-ți place! Și încă un lucru extrem de important: implică-te în ce faci! Trebuie să faci cu drag, cu toată inima! Doar așa avem și spor!   

PLUS

Aș mai fi adăugat și...fii recunoscător pentru tot ce ai! Dintr-odată te vei simți bogat!

La mulți ani!

Vizualizări: 612

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste