(închide)

CNTV a organizat primul eveniment cultural de amploare dedicat „Anului Tudor Vladimirescu”

 

În Anul Bicentenar „Tudor Vladimirescu”, după 130 de istorie, Colegiul Național „Tudor Vladimirescu” a primit recunoaștere europeană! Colegiul Național „Tudor Vladimirescu” a organizat primul eveniment cultural de amploare, aprobat de Consiliul Județean Gorj, înscris în programul dedicat „Anului Tudor Vladimirescu”. Atât evenimentul desfășurat miercuri, cât și evenimentele ce urmează a fi organizate cu ocazia sărbătoririi celor 200 de ani de la revoluția lui Tudor Vladimirescu se desfășoară sub egida Primăriei Municipiului Târgu Jiu, care susține necondiționat Colegiul.

Așadar, miercuri, 28 aprilie 2021, Ambasadorii Juniori din cadrul Colegiului Național „Tudor Vladimirescu” au sărbătorit, într-un eveniment care a reunit profesori, elevi și părinți, la Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu”, bucuria de a fi elevi ai primei instituții de învățământ din județul Gorj, premiată în iunie 2020 cu înalta distincție de „ȘCOALĂ-AMBASADOR a PARLAMENTULUI EUROPEAN”. Titlul a fost conferit de Parlamentul European, în cadrul Concursului EPAS (Școli-Ambasador), după derularea unei serii de activități care au contribuit la redefinirea unui nou comportament civic, moral și cultural de natură europeană, îmbrățișat de echipa de Ambasadori Juniori și Seniori. Programul «>Școli-Ambasador ale Parlamentului European>» (EPAS) își propune să ofere tinerilor posibilitatea de a-și aprofunda cunoștințele despre Parlamentul European și Uniunea Europeană, în general, de a-și cunoaște drepturile pe care le au în calitate de cetățeni europeni și de a înțelege cum pot participa activ la viața democratică a Uniunii Europene.

Alături de Ambasadorii Juniori și Seniori ai Colegiului, la eveniment au participat distinși invitați:  europarlamentarul Marian-Jean Marinescu, Andrei Mărgeloiu, absolvent al CNTV, reprezentanți ai instituțiilor locale: Primăria Municipiului Târgu Jiu (Direcția Turism și Evenimente Culturale), Prefectura Gorj, Consiliul Județean Gorj, Inspectoratul Școlar Județean Gorj, Muzeul Județean „Alexandru Ștefulescu”, Biblioteca Județeană „Christian Tell”, Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu”, Muzeul Național „Constantin Brâncuși”, Palatul Copiilor, Direcția Județeanăpentru Cultură Gorj, Școala Populară de Artă.

În prima parte a evenimentului Ambasadorii Juniori au prezentat activitățile derulate în primul an, datorită cărora școala a obținut titlul de Școală-Ambasador. Partea a doua a fost dedicată Conferinței despre „The Future of Europe”, propusă spre dezbatere europeană de președintele Parlamentului European, David Sassoli, prim-ministrul Portugaliei, António Costa (în numele Președinției Consiliului) și președinta Comisiei, Ursulavon der Leyen, prin semnarea Declarației comune, în martie 2021. Introducerea în atmosfera viitorului european a fost făcută de Andrei Mărgeloiu, absolvent al CNTV, licențiat al UCL, absolvent de masterat la Universitatea din Cambridge, în prezent doctorand al Universității din Cambridge.

„În a doua parte a evenimentului, Marian-Jean Marinescu a schimbat desfășurătorul propus de Juniori și a propus o sesiune interactivă între dumnealui și Ambasadorii Juniori, bazată pe expuneri de păreri, întrebări și răspunsuri, curiozități ale Juniorilor, acesta fiind un obicei cu care elevii noștri erau obișnuiți, deoarece în cadrul celor trei webinarii realizate împreună, domnul Marinescu a dorit să interacționeze cu aceștia în mod liber și direct. Bucuria de a fi împreună față în față, ideile împărtășite și dorința de a ne revedea în astfel de contexte, ne-au făcut să credem, încă o dată, că Ambasadorii Seniori și-au îndeplinitpe deplin misiunea: elevii Colegiului Național „Tudor Vladimirescu” sunt adevărați cetățeni europeni, conștienți de rolul esențial al educației. Ambasadorii Juniori vor derula încontinuare activități pentru a promova spiritul european, pentru a menține legătura cu ceilalți. Distanța nu poate opri educația! Copiii vor și trebuie să fie viitorul nostru!”, spun reprzentanții CNTV Târgu-Jiu.

Articol realizat de profesorii organizatori ai evenimentului: Daniela-Ileana Vîlceanu – Ambasador Senior/coordonator proiect EPAS CNTV, Cristina Goanță – Ambasador Senior/ director CNTV

Galerie foto


Vizualizări: 585

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste