(închide)

Conacul Caterinei din Polovragi, un loc de poveste cu oameni minunați!

 

Frumusețile naturale ale județului Gorj au atras mereu turiști de peste tot din lume, așa că, să auzi că orășeni din marile localități ale României se mută în mediul rural din Oltenia și încep afaceri în turism, nu trezește absolut nicio mirare! Din ce în ce mai mulți bucureșteni, constănțeni, craioveni etc se mută la Polovragi, minunată comună cu atracții turistice care nu se găsesc în altă parte. Pensiuni cochete, conace, spații de cazare care au atras ca un magnet turiștii chiar și-n vreme de pandemie, găsești la Polovragi, dar și în alte zone din Gorj.

Turismul, vara aceasta, a fost sub egida schimbării, din păcate chiar și a temerilor, dar, totuși, grație antreprenorilor care au știut să își atragă turiștii, turismul din România a avut de câștigat! La fel s-a întâmplat și turismul din comuna gorjeană Polovragi. Astăzi vorbim despre frumoasa pensiune Conacul Caterinei, afacerea unor tineri veniți din mediul urban, curajoși și foarte muncitori. 

 

Conacul era, în vremuri apuse, reședința din provincie a nobililor feudali sau boierilor, care dețineau mari suprafețe de teren agricol și forestier la țară. Cunoscând istoria locurilor, familia Cionoiu, tineri antreprenori au decis să investească la Polovragi în construirea unei frumoase și atrăgătoare pensiuni, pe care au numit-o inspirați Conacul Caterinei. La conac găsiți biciclete gratuite, o piscină sezonieră în aer liber, foișor, grădină minunată, locuri pe unde să vă plimbați, dar mai ales liniște! Și peisaje de neuitat! De asemenea, Conacul Caterinei oferă un loc de joacă pentru copii. Rânca, stațiunea montană din Gorj, se află la 30 km de Conacul Caterinei, în timp ce Horezu este la 22 km de proprietate. Puteți contacta proprietraul, pe Marius Cionoiu la numărul de telefon 0740187131 sau pe adresa de email [email protected]

Și vara aceasta, la Conacul Caterinei au venit mulți turiști. Marius Cionoiu spune că au avut o familie care a stat 40 de zile la Conac, au lucrat și au locuit aici, fugind de oraș în vreme de pandemie. Iată ce spun câțiva dintre cei acre au fost cazați la Conac. „Gazdele, care locuiesc în pensiunea mare, sunt foarte prietenoase și ne-am simțit ca în familie. Ne-au invitat la grătar cu prietenii lor și a doua seară, târziu, ne-au așteptat cu o masă calda din partea lor, chiar dacă nu intra în costul cazării. Gradina e foarte frumoasa cu gazon verde, balansoar, hamace, copăcei și o mogaldeata alba de cățelușă jucăușă. Căsuța de oaspeți arată foarte bine și este potrivita pentru 2 persoane. Dimineața, soarele luminează frumos prin geamul mare și e o placere sa mai lenevești cu cafeaua foarte bună, de la espressor. Locația este una potrivita pentru a vizita pe jos Mănăstirea Polovragi și Cheile Oltetului. De asemenea e un loc bun pentru venit cu copiii”, a spus unul dintre turiștii cazați aici, la Conacul Caterinei din Polovragi.

„„otul a fost perfect! De la facilitati, la camere si baie, la amabilitatea gazdelor care se depasesc pe ele ca sa iti ofere tot ceea ce iti doresti. Depaseste cu mult asteptarile si e locul unde ne-am simtit cel mai bine dintre toate pensiunile din tara. Nu ne-am putut abtine si am revenit dupa o saptamana si aici am regasit, nu gazde, ci prieteni! Felicitari pentru tot ce faceti si ne revedem in curand!”, a spus un alt turist.

 Îi găsiți pe https://www.booking.com/hotel/ro/conacul-caterinei.

Galerie foto




Vizualizări: 2,780

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste