(închide)

Coronavirusul face din ce în ce mai multe victime! Cu toate acestea, sute de gorjeni sunt amendați zilnic pentru că nu stau în case

 

În acest moment în România au fost înregistrate 42 de decese cauzate de infecția cu noul COVID-19. Sute de români sunt confirmați pozitiv zilnic, numărul românilor infectați cu coronavirus apropiindu-se de 2000. Suntem la câteva ore distanță de instituirea măsurilor scenariului IV. 

În ciuda acestor fapte concrete, zilnic sute de gorjeni care nu respectă restricțiile impuse de ordonanțele militare sunt amendați de polițiști, jandarmi și polițiști locali. Gorjenii nu vor să priceapă că una dintre cele mai importante măsuri de prevenție împotriva coronavirusului este distanțarea socială! Nici în restul județelor situația nu stă mai bine. De la intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr. 2 și până în prezent, au fost plasate în carantină instituționalizată 803 de persoane care nu au respectat perioada de autoizolare. De asemenea, 27 persoane aflate în carantină au părăsit locația în care au fost plasate, pentru acestea fiind dispusă măsura carantinării pentru o nouă perioadă de 14 zile.

      În ultimele 24 de ore, în Gorj au fost aplicate 206  sancțiuni contravenționale, din care 2 pentru nerespectarea măsurii de izolare la domiciliu, iar 204 sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea condițiilor în care se poate realiza circulația persoanelor,  valoarea totală a amenzilor fiind de 122.850 lei. Totodată, polițiștii locali au aplicat 22 de sancțiuni contravenționale. Tot în ultimele 24 de ore, jandarmii gorjeni au verificat respectarea interdicției de a părăsi locația de izolare, ca măsură de prevenire a răspândirii  COVID -19, la un număr de 349 persoane. Au fost sancționate contravențional 22 de persoane, din în municipiile Târgu Jiu, Motru și localitățile Târgu Cărbunești, Rovinari și Novaci, din cauză că nu au respectat măsurile de prevenire a răspândirii virusului  COVID- 19. Valoarea totală a amenzilor aplicate de jandarmi se ridică la suma de 14.550 lei.

Galerie foto



Vizualizări: 1,670

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste