Cristina Tauru de la Liceul Turceni, media 10 la examenul de bacalaureat: „Am învățat constant pe parcursul anilor de liceu”

 

Eleva Cristina Tauru din comuna Urdari, absolventă a Liceului Tehnologic Turceni, a obținut media 10 la examenul de bacalaureat, fiind singura din unitatea de învățământ care a atins această performanță. Cristina își dorește să urmeze cursurile facultății de litere.

Nu este niciun secret faptul că munca și responsabilitatea contribuie la obținerea unor rezultate foarte bune, spune eleva Cristina Tauru. Adolescenta a avut mereu medii foarte mari în anii de liceu, a participat și la olimpiade școlare, a învățat constant, la fel ca marea majoritate a elevilor care au obținut note excelente la examenul de bacalaureat anul acesta. Cristina Tauru a absolvit Liceul Tehnologic Turceni, specializarea Filologie și a obținut media 10 la bacalaureat. A fost singura dintre colegii săi care a luat zece pe linie! „Mă așteptăm la rezultate foarte bune, dar nu la media 10. Am învățat constant pe parcursul celor patru ani de liceu, iar meditații am făcut în ultimele două luni. Cu siguranță am avut emoții fiind un examen atât de important, dar au fost constructive. Subiectele au fost accesibile la limba și literatura română și geografie, însă la istorie gradul de dificultate a fost mai ridicat. Am obținut rezultate bune în fiecare an de liceu, medii de peste 9,50. Am participat la olimpiada de istorie doi ani consecutiv.  În principiu o să urmez cursurile Facultății de litere, oscilez între Craiova și Timișoara”, a declarat, pentru Pagina Olteniei, Cristina Tauru.

Adolescenta este pasionată de lectură și spune că de-a lungul anilor citind, și-a clădit personalitatea. „Ca om mă caracterizează perseverența. Sunt o persoană determinată, mereu obțin ceea ce îmi doresc. Una dintre pasiunile mele este lectura, iubesc să citesc, să acumulez cât mai multe informații. Consider că lectura are un rol esențial în conturarea personalității mele. La adresa familiei pot avea doar cuvinte de laudă, mi-au fost alături necondiționat, aspect care a contat enorm pentru mine. Doresc să mulțumesc părinților, domnilor profesori și tuturor celor care au crezut cu desăvârșire în mine”, a mai adăugat eleva de 10.

Reprezentanții Primăriei Turceni au transmis felicitări elevei și colegilor săi. „Cu siguranță vom premia excelența, acum analizam bugetul și rezultatele. Felicit elevii Liceului Turceni pentru reușitele de la acest examen!”, a spus Cristina Cilibiu, primarul orașului Turceni.

Galerie foto


Vizualizări: 8,322

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste