(închide)

„Cu credință în suflet să înfăptuim!", proiectul prin care peste 170 de bătrâni și copii instituționalizați au primit daruri de Crăciun

 

Când oamenii cu suflete curate și frumoase se adună la un loc, lumea înconjurătoare devine mai bună! Asta se întâmplă deja de 18 ani, la inițiativa profesorului de religie Adrian Popescu, care predă la Școala Gimnazială Nr. 3 din orașul Rovinari și care a strâns pe lângă el, din dorința de a face bine, zeci de persoane, elevi și adulți, care în preajma Crăciunului și nu numai, aduc bucurie semenilor bătrâni și bolnavi, dar și copiilor din centre de plasament! 

Anul acesta, aproximativ 80 de elevi-mici și mari-s-au alăturat inițiativei profesorului de religie și au spus „DA” din dorința de a aduce un strop de bucurie și alinare celor aflați în dificultate. Pregătirile au demarat pe data de 5 decembrie, căci a devenit tradiție întâlnirea la slujba de vecernie din seara premergătoare sărbătoririi Sfântului Nicolae. De la an la an, numărul participanților a crescut, de asemenea, a crescut și numărul adulților care l-au ajutat pe profesorul Adrian Popescu să ducă misiunea la bun sfârșit. Fiecare a contribuit cu ce a putut, numitorul comun fiind dorința de a face bine. Și anul acesta copiii au fost să colinde bătrânii de la Suseni, Dobrița, copiii din centrul de la Cărbunești, dar și Mânăstirile Tismana, Lainici,Vișina și Strâmba. Excursia la lăcașurile de cult menționate a fost unul dintre darurile primite de către elevii participanți! De asemenea, la final, fiecare elev participant a primit iconițe, acatiste și plase de dulciuri. dar și câte 50 de lei fiecare.

Pe 23 Decembrie a avut loc activitatea, fiecare dintre rezidenții centrelor de bătrâni și copii primind daruri (150 de bătrâni și 25 de copii). 

Printre adolescenții participanți la acțiune s-au numărat foști elevi ai profesorului Popescu, care acum studiază la licee precum Gheorghe Tătărescu Rovinari, Roșia Jiu, Liceul Teologic Târgu-Jiu, dar și Colegiul Național Tudor Vladimirescu, Colegiul Național Ecaterina Teodoroiu sau Colegiul Național Spiru Haret Târgu-Jiu.

Cu bucurie, ajutăm!

„Elevi de la generală și foști elevi care acum sunt la liceu mi-au fost alături în acest an. Și le mulțumesc! Am dus și daruri, nu doar am colindat, la azilele de la Suseni și Dobrița și la centrul de copii de la Cărbunești. Au participat aproximativ 80 de copii la proiect, printre care și 7 tineri de la ASCOR. Pachetele pentru copiii din Centru le-au făcut cei de la ASCOR Tg-Jiu împreună cu părintele Gomoi Gheorghe. Prima activitate din cadrul proiectului a avut loc pe 5 decembrie, când elevii implicați au participat, alături de mine, la vecernia din ajunul Sf. Nicolae. Este o tradiție ca prima întâlnire din cadrul proiectului să fie pe 5 decembrie. De pe data de 5 decembrie până pe 23 Decembrie când a avut loc vizita la centrele sociale și mânăstiri, elevii au participat la mai multe activități catehetice, desfășurate de preoții din Rovinari, Țintă Robert, Foanene Daniel și Drăghici Ștefan,  aproape toți copiii participanți, spovedindu-se și împărtășindu-se. Repetițiile și activitățile s-au desfășurat la Școala Gimnazială Nr.3 Rovinari, dar și la bisericile din oraș. Anul acesta acest proiect a împlinit 18 anișori. Pentru ca activitatea să se poată desfășura fără implicarea financiară a elevilor, am apelat la Asociația Glasul Sufletului, din Rovinari, unde un prieten din copilărie a virat, prin sponsorizare, banii necesari pentru cele 150 de cadouri dăruite bătrânilor, dar și pentru a plăti excursia copiilor. Pachetele pentru bătrânii și persoanele cu dizabilități din cele două centre Suseni și Dobrița au constat în dulciuri, fructe, iconițe, cozonaci, dar și ciorapi. În numele elevilor și al tuturor beneficiarilor, mulțumesc tuturor pentru sprijin, îi îmbrățișez cu drag și Dumnezeu să le întoarcă înzecit ajutorul, așa cum știe El!”, a spus, pentru Pagina Olteniei, profesorul Adrian Popescu. 

Acesta a dorit să mulțumească în mod special elevelor Bianca Constatinescu și Melinda Mitran, care l-au ajutat în buna desfășurare a proiectului. 

Elevii au adus un omagiu prin colinde, Sfinților Nicodim de la Tismana și Irodion de la Lainici, cât și cuviosului Gherontie și mărturisitorului mucenic părintele Gherasim Iscu, ultimul stareț al Mânăstirii Tismana.

Detalii despre donațiile primite găsiți pe pagina de socializare a profesorului de religie Adrian Popescu 

Galerie foto




Vizualizări: 1,210

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste