(închide)

Cum să îți organizezi o vacanță în Maroc? 5 sfaturi utile

 
Una dintre destinațiile cele mai fascinante din punct de vedere al culturii este fără doar și poate Marocul. O vacanță în această țară va însemna o nouă experiență a ceea ce înseamnă locuri, religie și chiar și servicii turistice. Dacă te raportezi la city-breakurile clasice din Europa, de exemplu, îți vei da seama că vei avea de-a face acum cu o călătorie total diferită. Fiind o țară musulmană, Marocul impune destul de multe reguli, fie că vorbim despre vestimentație sau despre achiziționarea/consumul de băuturi alcoolice.

În cazul în care te tentează destinația și vrei să-ți organizezi o vacanță în Maroc, iată câteva ponturi care îți vor fi de folos:

Cumpără din timp biletele de avion spre Maroc

Ca în orice altă destinație, și atunci când începi să organizezi o vacanță în Maroc pe cont propriu este bine să îți iei din timp biletele de avion. Astfel, vei beneficia de prețuri mult mai accesibile. La o simplă căutare de zbor București-Maroc, vei găsi mai multe opțiuni, însă toate cu escală. Pentru că nu există o rută directă pentru a ajunge în această țară, va trebui să alegi unul dintre orașe pentru escală. Îi fapt, nici nu e ceva rău fiindcă escalele sunt în destinații populare din Europa: Roma, Madrid, Barcelona, Londra sau Bruxelles. Verifică toate variantele și alege-o pe cea pe care o consideri cea mai potrivită.

Asigură-te că ai pașaportul valabil

Înainte de a începe să-ți organizezi vacanța în Maroc, trebuie să te asiguri că atât tu, cât și pasagerii care te însoțesc, aveți pașaport valabil. În această țară, se intră fără viză, pe o perioadă de ședere de cel mult 90 de zile. Valabilitatea documentului trebuie să fie de minim 3 luni până la părăsirea statului. În Maroc, nu se poate intra cu o carte de identitate, ci doar cu pașaportul, în condițiile precizate.


Pune-ți în bagaj haine potrivite


Așa cum spuneam, Marocul este o țară cu religie musulmană, ceea ce înseamnă că este necesară o ținută adecvată. În Marrakech sau în Fez, două dintre cele mai vizitate orașe, poți purta haine casual, însă este de preferat ca acestea să nu fie prea scurte sau prea mulate, în cazul femeilor. Mai mult, dacă vrei să vizitezi moschei sau alte centre religioase, atunci ar trebui să ai genunchii acoperiți și o eșarfă pe care să o pui pe cap. Bărbaților le este permis să poarte pantaloni scurți prin oraș, însă într-o moschee se impune purtarea celor lungi.

Așadar, adaugă în bagaj haine confortabile, lejere, și evită-le pe cele prea mulate sau prea scurte. Pune și o eșarfă pentru momentele în care vei vizita o moschee.


Documentează-te foarte bine cu privire la locurile de cazare


Cazarea este un alt aspect important al unei vacanțe, iar în Maroc, ai la dispoziție atât varianta hotel, cât și opțiunea riad. Dacă la hotel vei întâlni condiții ca în orice altă destinație, în funcție de numărul de stele pe care-l are unitatea de cazare, în cazul unui riad vei avea parte de experiențe noi și unice. Riadurile sunt acele așa numite pensiuni sau case cu grădini/curți interioare, construite unele în urmă cu mai multe secole și care sunt amenajate astfel încât oaspeții să experimenteze cât mai mult din cultura marocană.

Indiferent de alegerea ta, documentează-te foarte bine înainte de a alege o unitate de cazare. Citește recenziile celorlalți oaspeți!


Fă-ți o listă cu obiective de vizitat în Maroc

Înainte de a porni spre Maroc, ar trebui să ai o listă cu obiective de vizitat. Orașul Marrakech va fi probabil primul în care vei poposi și va depinde de tine, respectiv de oamenii alături de care care călătorești, dacă veți merge și în alte zone.

Piața Jemaa el-Fnaa este unul dintre obiectivele pe care n-ai cum să le ratezi. Acest uriaș bazar din Marrakech este unul dintre cele mai mari din lume. Aici, vei găsi tot felul de comercianți care vând marfă de toate tipurile, de la mâncăruri tradiționale și până la văluri și alte accesorii și suvenire. Fiind vorba despre o piață, totul se negociază. De asemenea, trebuie să te pregătești pentru o sumedenie de oferte.

Medina este unul dintre cele mai populare atracțiile are Marrakechului. Arată ca un labirint, cu străzi întortocheate și înguste. Cea mai inalta moschee din Maroc este vizibilă din orice punct al Medinei.

Ar trebui să treci pe listă și Palatul Bahia care arată că un riad enorm, dar și grădinile Majorelle, o veritabilă oază de liniște în aglomerația orașului.

Dacă ești de fel o persoană curioasă, care adoră să exploreze și să cunoască noi culturi, religii, obiceiuri și stil de viață, atunci o vacanță în Maroc este alegerea potrivită. În ceea ce privește organizarea călătoriei pe cont propriu, ține cont de sfaturile de mai sus și vei avea un concediu de neuitat.

 Sursa foto: https://unsplash.com/photos/Di64fgE9vos 

Vizualizări: 728

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste