(închide)

Vernisajul concursului "Brâncușiana copiilor", eveniment mult așteptat

 

Vineri, 17 martie a.c., cu începere de la ora 10.00, la Școala Gimnazială „Pompiliu Marcea” va avea loc vernisajul expoziției-concurs „Brâncușiana copiilor”, ediția 2023. Concursul a fost organizat la nivel județean de Inspectoratul Școlar Județean Gorj, Cercul metodic al profesorilor de arte vizuale din Gorj și Școala Gimnazială „Pompiliu Marcea”, în parteneriat cu Centrul de Cercetare, Documentare și Promovare „Constantin Brâncuși”, Liga Femeilor Gorjene „Arethia Tătărescu” și Muzeul Județean Gorj „Alexandru Ștefulescu”. 

Concursul a fost lansat la începutul acestei luni, cu tema „Zborul”, una dintre temele dragi marelui nostru sculptor Constantin Brâncuși.

Competiția, organizată anual, se adresează elevilor din învățământul preuniversitar (preșcolar, primar, gimnazial, liceal și vocațional, din Palate și Cluburi ale elevilor, Școli populare de artă), elevilor proveniți din categorii dezavantajate, dar și cadrelor didactice din județul Gorj.

Un impediment în desfășurarea normală a concursului de anul acesta a fost succesiunea săptămânilor de activitate didactică online (Săptămâna Altfel și Săptămâna Verde), cauzate de apariția mișcărilor tectonice din județul Gorj, de la mijlocul lunii februarie.

Cu toate acestea, concursul s-a bucurat de o participare importantă, prin implicarea directă a profesorilor de arte vizuale. Mulțumiri speciale trebuie să aducem prof. Diana Ileana Ciurea, responsabil Cerc metodic arte vizuale, precum și doamnei Dorina Cioplea-Văduva, muzeograf la Muzeul Județean Gorj și reprezentanta Ligii Femeilor Gorjene „Arethia Tătărescu” în organizarea competiției.

Adina Andrițoiu

Președinta Ligii Femeilor Gorjene „Arethia Tătărescu”

Vizualizări: 202

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste