Diplomă de excelență, pentru promovarea culturii românești, oferită artistului fotograf, Teodor Dădălău

Miercuri, la Chișinău, Brâncuși nu a fost doar un simbol al artei, ci și un liant între inimi și culturi. Au fost acordate diplome de excelență din partea Ministrului Culturii din Republica Moldova și directorului reprezentanței Institutului Cultural Român din Republica Moldova pentru artistul fotograf, Teodor Dădălău.
Chișinăul a fost martorul unui moment plin de semnificație culturală, un eveniment care a adus în prim-plan legăturile adânci dintre România și Republica Moldova, printr-o celebrare emoționantă a moștenirii lui Constantin Brâncuși. „Sărbătoarea Brâncuși – Tradiție și modernitate în arta plastică românească”, la Centrul Expozițional „Constantin Brâncuși” a reunit 149 de artiști din România și din Republica Moldova, fiecare dintre aceștia prezentând lucrări ce au îmbinat tradiția și inovația.
În cadrul vernisajului, emoțiile au fost la înălțime atunci când artistul fotograf Teodor Dadălau, curatorul expoziției de la Chișinău, a fost premiat cu o diplomă de excelență de către Monica Babuc, directorul reprezentanței Institutului Cultural Român din Republica Moldova, pentru meritele sale deosebite în promovarea culturii românești, dar și pentru implicarea sa activă în organizarea evenimentului din Chișinău.
De asemenea, ministrul Culturii din Republica Moldova, Sergiu Prodan, i-a acordat o diplomă de onoare reprezentantului Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj.
În cadrul expoziției, istoricul Gheorghe Nichifor, fostul vicepreședinte al Consiliului Județean Gorj a avut o intervenție emoționantă, în care a subliniat legătura simbolică între Chișinău și Târgu Jiu.
„O parte din inima lui Constantin Brâncuși s-a îndreptat astăzi către Chișinău și o parte către Calea Eroilor din Târgu Jiu, acolo unde au fost mai multe acțiuni”. Un alt moment emoționant a fost atunci când Gheorghe Nichifor a oferit o diplomă tinerei artiste Ana Tudosie, elevă a Liceului de Arte din Ploiești, care a avut lucrări selecționate pentru expoziția dedicată Zilei Naționale „Constantin Brâncuși” de la Chișănău.
În această atmosferă încărcată de semnificație, a fost prezent și profesor doctor Ionuț Viorel Bordeiași, managerul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj.
Din partea organizatorilor le-au fost oferite trofee omagiale, dar și albumul dedicat acestei expozitii, care să le amintească în timp de această frumoasă legătură culturală.
Vizualizări: 333
Trimite pe WhatsApp