(închide)

Documentare istorice de excepție, în Parcul Coloanei fără Sfârșit. „Trecutul bine înțeles în prezent reflectă viitorul”

 

Pasionații de istorie vor putea urmări, gratuit, trei filme documentare istorice care prezintă o parte din viața Regelui Mihai și a Reginei Maria. Acestea vor fi difuzate în Parcul Coloanei Infinitului din municipiul Târgu-Jiu, pe 12, 13 și 14 august 2022, în cadrul Turneului Național de Educație Istorică 2022. Așadar, sunteți invitați în fiecare seară, începând cu 12 august, de la ora 20.00, în Parcul Coloanei Fără Sfârșit pentru a urmări cele trei documentare de excepție: „Războiul Regelui” (vineri, 12 august), „Maria, Inima României” (sâmbătă, 13 august) și „Regele Mihai: Drumul către casă” (duminică, 14 august). Evenimentul, realizat cu sprijinul Rotary Club Târgu Jiu, îl va avea ca oaspete de onoare pe Nicolae al României. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Filmele documentare istorice din cadrul Turneului național de educație  istorică ajung la Târgu Jiu. Această trilogie cuprinde documentarul istoric „Regele Mihai: drumul către casă” care include noi materiale despre perioada complicată a tinereții Regelui Mihai, așa cum a fost descrisă în jurnalul personal al Reginei Maria.

Documentarul prezintă și detalii din perioada de izolare personală și socială a Regelui Mihai din timpul exilului din Elveția, dar și motivele pentru care Regele a ezitat să se întoarcă în România. Totul din perspectiva celor care i-au fost aproape în acea perioadă. Această versiune îmbogățită a filmului pune accent și pe interacțiunile Regelui cu CIA după exilul din 1948.

„Sunt bucuros să promovez pentru publicul din România cele trei filme realizate împreună cu echipa mea: „Războiul Regelui“ (2016), „Maria, Inima României“ (2018) și „Regele Mihai: Drumul către casă“ (2021). Documentarele prezintă o parte importantă din istoria României, din 1860 până în prezent, și sper ca publicul român să afle mai multe despre eroii săi vizionându-le", a declarat John M. Florescu. „Cred în istorie, iar trecutul bine înțeles în prezent reflectă viitorul”, a spus Dan Drăghicescu, producător asociat.

Turneul Național de Educație Istorică 2022 este  o continuare a turneului din 2019 de promovare a filmelor documentare „Razboiul Regelui” si „Maria, Inima României“ și include și noua versiune a filmului „Regele Mihai: Drumul către casă“.

Turneul își propune să acopere întreaga țară pentru ca filmele să poată fi văzute de un public cât mai larg. Acest proiect de educație istorică, prin documentare istorice, este susținut de History Channel, Banca Transilvania, BAT Romania, Groupama, Nuclearelectrica.

Galerie foto


Vizualizări: 396

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste