Doi elevi ai Școlii Gimnaziale nr. 1 Motru, cele mai bune medii la Evaluarea Națională

 

Doi elevi ai Școlii Gimnaziale Nr. 1 din municipiul Motru au obținut media 9,95 la Evaluarea Națională, cea mai mare medie pe județul Gorj. Potrivit site-ului http://evaluare.edu.ro, trei elevi din județul Gorj au obținut media finală 9,95, având notele 9,90 la proba de Limba Română și 10,00 la Matematică.

 Rezultatele la Evaluarea națională de anul acesta au fost publicate în cursul zilei de 29 iunie, iar la nivelul județului Gorj au fost înregistrate trei medii de 9,95 obținute de doi elevi din municipiul Motru, de la Școala Gimnazială Nr. 1 -elevii Dragoș Curelea și Traian Avram- și de un elev al Școlii Gimnaziale „Constantin Săvoiu” din municipiul Târgu-Jiu. Elevii au fost felicitați de reprezentanții unităților școlare pentru rezultate. „Felicitari tuturor elevilor Școlii Gimnaziale Nr. 1 Motru pentru determinarea și rezultatele obținute la Evaluarea Națională, chiar și într-un an deosebit de dificil! Prin munca voastră și a cadrelor didactice îndrumatoare ați dovedit ca Școala Gimnazială Nr.1 Motru este NR. 1 și la nivelul județului Gorj: doi elevi cum media cea mai mare pe județ, 9.95 și trei elevi în top 10. Toți elevii, indiferent de nota, sunteți niște învingători! Bravo!”, a transmis directorul Jana Raț de la Școala Gimnazială Nr. 1 Motru. 

Dragoș Curelea și Traian Avram, cei mai buni elevi din Motru

Primul examen foarte serios din viața lor de elev, Dragoș și Traian au reușit să îl treacă cu note excelente! Profesorii lor se așteptau pentru că de-a lungul anilor petrecuți în Șcala Gimnazială Nr. 1 din Motru au avut medii foarte-foarte bune. Traian Avram este din municipiul Motru și mereu a fost pasionat de materiile matematică, fizică și informatică. Pe viitor își dorește o carieră în IT. Pentru Evaluarea națională a făcut meditații doar la limba și literatura română pentru câteva luni doar. „În mare parte, am încercat să mă pregătesc pentru acest examen printr-un program constant. Am vrut ca în fiecare zi să fac ceva, să simt că am progresat în nivelul meu de pregătire. Mă consider norocos că am abilitatea de a învăța relativ puțin față de ceilalți, dar de a asimila aceeași informație. Așadar, nu consider că am depus mare efort. Cel puțin, nu în comparație cu colegii și prietenii mei. Am avut plăcuta surpriză de a lua 9,90 la română și 10 la matematică. Media anilor școlari a fost de 9,97. În viitor, nu am de gând să plec din orașul meu, Motru. Vreau să urmez Colegiul Național "George Coșbuc", profilul Matematică-Informatică. După liceu, visul meu este de a termina Facultatea Politehnica București și să ajung să lucrez în această industrie”, a spus, pentru Pagina Olteniei, elevul Traian Avram. Pasionat și de jocurile video pe calculator, Traian își dorește să și creeze unul: „Îmi place mult să ma joc jocuri video. Am încercat și încă încerc să creez și eu jocuri. La momentul actual, lucrez la un joc 3D, cât îmi permit timpul și abilitățile de programare. De asemenea, lucrez și la un motor grafic, cu care aș vrea să fac un joc 2D în viitorul apropiat”, a mai adăugat elevul din Motru. Mult succes în tot ce îți propui, Traian!

 Și colegul său de generație, Dragoș Curelea, a avut mereu medii foarte mari și a învățat foarte bine. Originar din comuna Slivilești, Dragoș își dorește să devină programator. „Am început să mă pregătesc mai intens pentru examen încă din clasa a VII - a. Cu ajutorul unei motivații puternice și printr-o exersare zilnică și serioasă la materiile prezente la examen, mereu rezultatele muncii tale vor fi pe măsura așteptărilor! Vreau să le mulțumesc în special familiei de profesori Ochiană și domnului profesor Ulariu Octavian pentru sprijinul, devotamentul și răbdarea pe care au avut-o alături de mine în formarea mea ca elev, dar și părinților mei care m-au ajutat să trec peste toate greutățile întâmpinate în pregătirea pentru evaluarea națională. La școală am avut următoarele rezultate: în clasa a V-a: 9.81, în clasa a VI-a: 9.87, în clasa a VII-a: 9.91 și în clasa a VIII-a: 9.94. La evaluarea națională am obținut la limba și literatura română nota 9.90, iar la matematică nota 10. Încă nu m-am gândit la liceul la care să-mi pot continua studiile, dar pe viitor mi-aș dori să devin programator”, a spus elevul Dragoș Curelea din Slivilești.

 Felicitări, dragi elevi, părinți și profesori!

Galerie foto



Vizualizări: 5,486

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste