(închide)

Doi gorjeni din Fărcășești și Jupânești, arestați pentru trafic de minori!

 

Procurorii D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Gorj au dispus, pe 10 octombrie, reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor F.C.-C. şi N.M., pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de minori.

În fapt s-a reţinut că, în perioada octombrie 2016 - aprilie 2017, inculpaţii F.C.-C. şi N.M., în vârstă de 29 şi 30 de ani, din localitatea Fărcăşeşti, respectiv Jupâneşti, au recrutat o persoană vătămată minoră, în vârstă de 15 ani, prin inducere în eroare şi profitând de starea vădită de vulnerabilitate, pe care ulterior au adăpostit-o în scopul exploatării sexuale a acesteia. Suma de bani obţinută din exploatarea sexuală a minorei este de aproximativ 15.000 lei.

La data de 10.10.2019, procurorii D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Gorj împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Gorj au efectuat un număr de 3 percheziţii domiciliare, cu ocazia cărora au fost identificate şi ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 2 laptop-uri, 20 de hard disk-uri, 1 stick de memorie, 5 telefoane mobile şi mai multe DVD-uri.

La sediul D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Gorj au fost conduse, în vederea audierii, un număr de 4 persoane.

În cursul zilei de astăzi inculpaţii au fost prezentaţi Tribunalului Gorj cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale. Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul cadrelor de jandarmi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi "Tudor Vladimirescu" Gorj.

Vizualizări: 485

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste