(închide)

Dolj: Comunicat CEO după fenomenele cu potențial periculos pentru localnicii din Mischii și Șimnic

 

Reprezentanții Complexului Energetic Oltenia au dat publicității un comunicat de presă referitor la fenonemele potențial periculoase de zilele trecute, când nori de cenușă au fost purtați de vânt sper comunele Mischii și Șimnic.

Cei de la CEO susțin că la SE Craiova există cele mai bune tehnologii pentru rotecia mediului, agreate de UE. Din 2008, SE Craiova II a demarat un amplu program de investitii pentru a implementa cele mai bune tehnici disponibile in domeniu. S-a realizat reducerea oxizilor de sulf si de azot din gazele de ardere etc. „Referitor la evenimentele din 26 mai si 4 iunie 2018, trebuie precizat ca in aceste zile au avut loc fenomene meteorologice extreme atat in Craiova, cat si in zonele invecinate, inclusiv in zona Depozitului de Zgura si Cenusa Valea Manastirii, ce s-au manifestat prin rafale de vant foarte puternic si curenti turbionari la suprafata solului care s-au transformat rapid in curenti ascendenti haotici. (...) se creeaza conditii propice antrenarii particulelor de praf (de pe depozitul de zgura si cenusa, de pe campuri, drumuri, terenuri neînierbate/neasfaltate din zona municipiului Craiova sau din zonele limitrofe, etc)”, se spun emis de CEO.

Conducerea Complexului a mai transmis că se încearcă menținerea sub control a spulberărilor de la depozitul Valea Mănăstirii „si contracararea efectelor nedorite generate de aceste fenomene, (...) suprafata depozitului se menține umectata prin schimbarea repetata a zonelor de depozitare. Totodata se are in vedere protejarea prin placare cu pamant vegetal a suprafetelor retrase din exploatare pentru o perioada mai mare de timp”.

Vizualizări: 1,016

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste