Elev al Liceului Tehnologic Motru, locul III la un concurs național de chimie

 

 Elevul Radu-Daniel Dafinoiu a câștigat premiul al III - lea (cls. a XI a) la faza națională a Concursului Național de Chimie „Petru Poni”, desfășurat la Pitești - Argeș în perioada 11-14.05.2023. Acesta studiază la Liceul Tehnologic Motru și este pregătit de profesorul Nadia Breazu. 

Concursul de chimie "Petru Poni" se organizează pentru elevii claselor de liceu
de la filiera tehnologică. Etapa națională a Concursului de chimie "Petru Poni” a avut loc în județul Argeș și a constat în două probe: teoretică și practică. Festivitatea de deschidere a acestei prestigioase competiții și cea de premiereau avut loc la Universitatea ,,Constantin Brâncoveanu” Pitești – Amfiteatrul AULA MAGNA. Reprezentanții Liceului Tehnologic Motru l-au felicitat pe elevul Radu Dafinoiu pentru premiul obținut. 

„Felicitări tuturor! Felicitări, d. prof. Breazu Nadia și elevului, Dafinoiu Radu-Daniel pentru premiul III (cls. a XI a)la faza națională a Concursului Național de Chimie Petru Poni, desfășurat la Pitești - Argeș în perioada 11-14.05.2023. Chimia este un domeniu dinamic și fascinant care se află în centrul multora dintre cele mai importante industrii din prezent, precum industria farmaceutică, bioingineria și nanoștiințele. Prin valorificarea puterii reacțiilor chimice și a interacțiunilor moleculare, suntem capabili să creăm noi materiale, să dezvoltăm medicamente care salvează vieți și să dezvăluim secretele universului la nivel atomic și molecular. Rezultatele pregătirii doamnei prof. de chimie Breazu Nadia sunt valorificate și prin excelenta pregătire a foștilor elevi ai învățământului motrean, azi studenți cu rezultate foarte bune în marile centre universitare din țară”, a transmis profesorul Dana Ardeiu de la Liceul Tehnologic Motru.

Galerie foto



Vizualizări: 1,172

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste