(închide)

Elevi talentați, premiați la Cula de pe Digul Jiului!

 

 

Liga Femeilor Gorjene „Arethia Tătărescu” și Centrul de Cercetare, Documentare și Promovare „Constantin Brâncuși” au oferit premii unui număr de 45 de elevi talentați de la școli din sudul județului. 

În zilele de 21 și 23 mai, într-o perioadă în care Municipiul Târgu Jiu sărbătorește Zilele Orașului, câteva zeci de elevi de la școlile gimnaziale Aninoasa, Bărbătești, Jupânești, Săulești și Țânțăreni au vizitat Cula de pe Digul Jiului, acolo unde se desfășoară permanent acțiuni de promovare și de atragere, în special a publicului tânăr, către tainele creației brâncușiene și istoria Ansamblului Monumental „Calea Eroilor”. 
În cursul anului școlar 2024-2025, Liga Femeilor Gorjene „Arethia Tătărescu”, în parteneriat cu Centrul de Cercetare, Documentare și Promovare „Constantin Brâncuși”, cu școli gimnaziale de pe valea Gilortului și Inspectoratul Școlar Județean Gorj, a derulat proiectul „Pictura, viața mea!”.
Acest proiect s-a încheiat în zilele de 21 și 23 mai, cu expoziții ale lucrărilor selectate și cu acordarea de premii. Elevii au fost însoțiți de directori și cadre didactice de la școlile partenere, precum și de părinți ai elevilor. Proiectul a fost inițiat de Liga Femeilor Gorjene „Arethia Tătărescu” și de prof. Iosif Andrei Wagner, cadru didactic de educație plastică la aceste școli. 
Cele mai bune lucrări au fost selectate pentru a fi prezentate în expoziție, iar elevii cei mai talentați au primit ca premiu blocuri de desen, truse de pictură, culori acrilice și seturi de pensule. La acestea s-au adăugat anumite obiecte personalizate, oferite de către Adina Andrițoiu, președinta Ligii Femeilor Gorjene „Arethia Tătărescu” (tablouri executate de artiști, albume de pictură, pliante și reviste literare). Premii suplimentare a oferit și familia de profesori Andrei și Sorina Wagner.
În timpul vizitei la Culă, elevii au putut să folosească și aplicația interactivă „Vorbește cu Brâncuși”, o aplicația creată cu inteligența artificială, care permite utilizatorilor să adreseze întrebări unui avatar al lui Brâncuși, care poate să dea informații despre viața și opera marelui sculptor.
 Pentru reușita acestei manifestări, se cuvin mulțumiri tuturor celor implicați: managerul interimar Theodor Anițescu, Carmen Alexandru și Jean Țârlea de la Centrul de Cercetare, Documentare și Promovare „Constantin Brâncuși”, prof. Albert Floroiu, directorul Școlii Gimnaziale Jupânești, cel care a coordonat desfășurarea în bune condiții a activităților proiectului, prof. Mădălina Dolcescu, directoare a Școlii Gimnaziale Aninoasa, prof. Daniel Troacă, director al Școlii Gimnaziale Bărbătești, prof. Petre Adelin Mazilu, director al Școlii Gimnaziale Săulești și prof. Ileana Geanina Perețeanu, directoarea Școlii Gimnaziale Țânțăreni.

Galerie foto




Vizualizări: 176

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste