(închide)

Eveniment inedit! Șezătoare cu brunch la Stroiești, Arcani. Are loc în Grădina Zânelor 

 

Sâmbătă, 17 iulie 2021, sunteți invitați la Stroiești, un frumos sat din comuna Arcani, unde tradițiile strămoșești sunt păstrate de oameni inimoși, iubitori ai obiceiurilor transmise din generație în generație! În Grădina Zânelor, un loc de vis deținut de o tânără antreprenoare, va fi organizat un eveniment cu totul inedit: o șezătoare urmată de un brunch. De șezătoare se va ocupa meșterul popular Liliana Arapu din Stroiești, care îi va învăța pe cei prezenți cum se țese la răboi! 

Eliberați-vă calendarul și faceți-vă timp ca sâmbătă, de la ora 11:00 să mergeți în satul Stroiești din comuna Arcani la Grădina Zânelor. Acolo va fi organizată sâmbătă o șezătoare cu brunch, eveniment inedit pentru această localitate. În cadrul șezătorii, tinerii și copiii participanți vor învăța de la meșterul Liliana Arapu tainele țesutului la război și ale cusutului pe pânză. Costume populare, ii și covoare țesute vor întregi peisajul, pentru ca invitații să afle cât mai multe lucruri despre tradițiile satului Stroiești. După timpul petrecut la războiul de țesut, oaspeții vor fi invitați la masă, în cadrul unui brunch cu bucate tradiționale! „Evenimentul se desfășoară în satul Stroiești la Restaurant Grădina Zânelor. Confirmați prezența la telefon/wt s up: 0738 087 307. Nu veți regreta!”, transmit organizatorii.

Liliana Arapu a învățat să țeasă în vremea copilăriei, „furând” meșteșugul de la bunica și mama sa. Dragostea pentru acest meșteșug tradițional nu a uitat nicio clipă, chiar dacă de-a lungul anilor a practicat și alte meserii. Acum, Liliana Arapu este instructor al Școlii Populare de Artă Târgu-Jiu și are atelier la Arcani. Acolo le predă atât copiilor, cât și adulților care vor să uite de grijile cotidiene și să se relaxeze... Continuarea poveștii meșterului carismatic o puteți citi AICI!!!

Galerie foto






Vizualizări: 1,730

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste