(închide)

Excursie gratuită la Alba Iulia pentru zeci de elevi din Rovinari! „Ne dorim să simtă din plin bucuria de a fi român!”

 

45 de elevi ai Școlii Gimnaziale Nr. 3 din orașul gorjean Rovinari vor merge și anul acesta într-o excursie gratuită la Alba Iulia, de 1 decembrie! La fel ca și anul trecut, excursia a fost organizată de patru profesori, care s-au îngrijit de strângerea fondurilor financiare necesare achitării costurilor deplasării. Cazarea, masa și deplasarea vor fi gratuite pentru elevi.

Potrivit profesorului de religie Adrian Popescu, proiectul a pornit de la ideea de a participa la festivităţile din Alba Iulia de 1 Decembrie. Încet-încet s-a transformat într-un parteneriat conceput în vederea găsirii celor mai eficiente modalităţi de stimulare a interesului elevilor pentru istorie şi lectură, de dezvoltare a gustului pentru frumos şi tradiții, precum şi pentru tot ceea ce înseamnă valoare artistică, spirituală, civică şi morală. Prima activitate a proiectul educaţional "ASA A FOST LA UNIRE!" şi-a propus să atragă elevii într-un mod inedit în cunoaşterea valorilor culturale şi istorice locale și naționale. Prin implicarea colaboratorilor, proiectul a debutat într-un cadru deosebit prin vizionarea unui film documentar cu tematică istorică, în data de 1 noiembrie 2018, la Biserica Sf. Impăraţi Constantin şi Elena Rovinari.

Excursie tematică la Alba Iulia

Cei 80 elevi ai Şcolii Gimnaziale Nr. 3 Rovinari, cele 16 de cadre didactice, alături de colaboratorii inimoşi şi sponsorii generoşi vor participa în continuare la alte activităţi deosebite. În perioada următoare va avea loc un concurs şcolar pe teme istorice dedicate Centenarului Marii Unirii şi Parada Costumului Popular. Proiectul educational va culmina cu o excursie tematică dedicată Centenarului Marii Uniri, în perioada 30.11-02.12.2018, la Alba Iulia. „Ne dorim ca elevii să simtă din plin bucuria de a fi român! Ca urmare, 45 de elevi vor merge gratuit într-o excursie la Alba Iulia, cu ocazia Centenarului. Transportul, cazarea și masa sunt gratuite pentru elevi, prin grija profesorilor de religie și istorie. Excursia va avea loc în perioada 30 noiembrie-2 decembrie, iar cazările vor fi la Mânăstirea Afteia (județul Alba) și la Seminarul Teologic Sf.Nicolae din Rm.Vâlcea. Itinerariul excursiei:Ziua 1-Mănăstirea Prislop-Arsenal Park-Mănăstirea Afteia (cazare). Ziua 2:- Alba Iulia (cetate+parada de 1 decembrie)-Sibiu-Râmnicu Vâlcea (cazare). Ziua 3- Salina Govora-Mănăstirea Bistrița-Rovinari. Mulțumim tuturor celor care ne-au sprijinit: profesori, preoți, autorități locale, sponsorilor, dar mai ales copiilor și părinților implicați”, a declarat, pentru Pagina Olteniei, profesorul de religie Adrian Popescu.

Program de Ziua Națională a României – 1 Decembrie 2018. Evenimente de Centenarul Marii Uniri, la Alba Iulia: paradă militară spectaculoasă, festivități, concerte de muzică populară și cântece patriotice, tradiționala masă populară oferită de autorități și nelipsitele focuri de artificii.

Despre impactul proiectului

Impactul educativ al proiectului: întărirea colaborării elevi – cadre didactice implicate - pentru descoperirea şi stimularea talentelor şi a elevilor cu aptitudini artistice;  dorinţa elevilor de a desfăşura mai multe activităţi cultural-artistice; implicarea responsabilă şi afectivă a elevilor în viaţa şcolii, a comunităţii; atragerea părinţilor, a altor membri ai comunităţii în strategiile educaţionale ale şcolii. Parteneri implicați în proiect: Inspectoratul Școlar Județean Gorj, Școala Gimnazială  Nr. 3 Rovinari, Primăria Orașului Rovinari, Biserica Sfinții Împărați „Constantin și Elena” Rovinari și Asociația Părinților de la Școala 3 Rovinari. Echipa de proiect: -profesor de istorie Daniel Pereteanu, care prin implicarea sa a contribuit decisiv la realizarea acestui proiect, director Laura Gheorghiţă, inițiator, profesor religie Adrian Popescu și profesor informatică Laurenţiu Alexe.   

Vizualizări: 661

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste