(închide)

Festival de teatru la Polovragi!

 

Un festival  de teatru va avea loc la Polovragi, în perioada 15 - 17 septembrie 2023 și este dedicat actorilor amatori.

„În câteva zile ne întâlnim la Festivalul de teatru pentru amatori „Vatra”, ediția a-II-a, ce se va desfășura la Polovragi, în perioada 15-17 septembrie 2023. Vă așteptăm la Polovragi, în Vatra Dacică, din Poiana Mânăstirii!!”, au transmis organizatorilor.

Școala Populară de Arte „Constantin Brâncuși” Târgu Jiu, Consiliul Județean Gorj, Primăria și Consiliul Local Polovragi, în parteneriat cu Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj, invită publicul iubitor de teatru la cea de-a doua ediție a Festivalului de Teatru pentru Amatori „Vatra”. Festivalul va reuni 6 trupe de teatru amator din țară și din străinătate.

Concursul ”Vatra” se va desfășura după cum urmează:

Vineri, 15 septembrie 2023, ora 18:00 – Deschiderea festivalului prin prezentarea unor piese de teatru religios de către trupa Vatra Dacică din Polovragi;
Sâmbătă, 16 septembrie 2023, ora 09:00-12:00 si 17:00-20:00 – concursul
Duminică, 17 septembrie 2023, 09:00-11:00 – festivitatea de premiere, iar de la ora 11:00 – prezentarea unei piese de teatru antic de către trupa Vatra Dacică din Polovragi.
Spectacolele vor fi evaluate de un juriu profesionist, care, prin valoare și competență, vor garanta corectitudinea clasamentului, după următoarele criterii: interpretare, regie, scenografie și costume, mișcare scenică, impresie artistică, originalitate, transmitere a mesajului.

Invitatul special al acestei ediții este actorul și regizorul român cu o carieră de succes în SUA –  Eugene Buică.

Vizualizări: 114

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste