(închide)

Fiica unui cunoscut preot din Gorj, medic specializat în transplantul pulmonar

 

Dna dr Adelina Birceanu este unul dintre puținii medici anatomopatologi specializați în transplantul pulmonar, care devine din ce în mai frecvent, cu un număr de 4600 de transplanturi realizate anual, transmit reprezentații Laboratorului Pathoteam Diagnostic București .

Doctorul Adelina Birceanu este fiica unui cunoscut și apreciat preot din județul Gorj, Pantelimon Birceanu din comuna Dragutesti-Gorj, fost preot paroh al Parohiei Cârbești. 

Potrivit reprezentanților Laboratorului, transplantul pulmonar este o intervenție chirurgicală laborioasă și complicată, ce se face în cazuri extreme de boli pulmonare cronic, ca urmare prezența medicului anatomoptaolog este crucială.

În mare un medic anatomopatolog care face parte din echipa medicală ce realizează transplantul se ocupă cu: 

"1. Evaluarea țesuturilor și a organelor pentru a analiza viabilitatea acestora pentru transplant, dar și pentru a depista dacă donatarul suferă de vreo boala infecțioasă.

2. Examenul histopatologic pentru a identifica orice anomalii sau boli care ar putea compromite funcția organului transplantat.

3. Colaborează cu echipa de transplant și oferă asistență în timp real pentru a evalua orice constatare patologică imediată.

4. Se asigură că organele îndeplinesc standardele necesare de calitate și siguranță înainte de transplant", transmit cei de la Laboratorul Pathoteam Diagnostic București.

Dr Adelina Birceanu este medic primar anatomie patologică, doctor în științe medicale, cu supraspecializare în patologia urologică, patologia pulmonară și patologia bilio-pancreatică, scriau cei de la Laborator în 2022.

Dr Adelina Birceanu este membru al Academiei Internaționale de Patologie din România și Germania, Societatea Europeană de Patologie, Societatea de Patologie Pulmonară, Academia de Patologie a SUA și Canadei și Societatea de Patologie Pancreato-Biliară. 

Dna dr Adelina Birceanu are ca preocupare medicală următoarele patologii:

- patologia pulmonară și transplantul pulmonar

- patologia hepato-biliară

- patologia urologică și transplanutul renal

- patologia gastro-intestinală și esofagiană

- patologie mamară

- patologie părți moi

- patologie endocrină 

- citologie non ginecologică

Galerie foto


Vizualizări: 1,587

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste