(închide)

Gențile pictate Lyria, ambasadori ai României! „Motivele tradiționale și Brâncuși ocupă un loc special printre poveștile noastre!”

 

Armina Popeanu (28 de ani), creatoarea brandului Lyria, este un exemplu de român care a reușit să dezvolte, în țara sa, o afacere de succes, în care a investit foarte multă pasiune. Și-a dorit să aibă un job la care să vină zâmbind în fiecare dimineață, așa că în 2014 a început ceea ce părea a fi o mică afacere de familie-genți pictate manual sub brandul Lyria! Frumusețea, originalitatea și modelele create de Armina au cucerit româncele și nu numai! Cu trecerea anilor, numărul doamnelor și domnișoarelor care își doreau o geantă pictată Lyria a crescut considerabil, minunatele creații ale Arminei Popeanu ajungând chiar și în Germania, Spania, Australia, Africa de Sud sau Hong Kong! Astăzi, Lyria este singurul brand de accesorii premium pictate manual din România.

Originară din Brașov, Armina Popeanu este o tânără plină de viață, pasiune pentru ceea ce face, un om inspirat și luminos. A absolvit facultatea de arhitectură, și este, ca bază, arhitect specializat în design interior, design vestimentar și styling. A început să picteze și să vândă genți în 2014, iar anul acesta a lansat și o colecție de pantofi pictați! Brandul Lyria a fost creat pentru comercializarea genților pictate chiar de către Armina, dar a crescut și designerul a început colaborări cu artiști din România, la fel de talentați și tineri ca ea! Despre sine, Armina spunea în interviurile pe care le-a dat de-a lungul vremii, că este „un om care adoră să schieze, să călătorească, să conceapă genți, modele, să se joace cu texturile și culorile, motivele, formele. O femeie care iubește gențile” și care le-a transformat din pasiuni în viața sa de zi cu zi! Lyria este o poveste pictată, de fapt, sute de povești colorate cu îndemânare de Armina pentru clientele sale. Gențile Lyria sunt unicat și pot fi cadoul perfect pentru domnii care nu știu cum să își surprindă soțiile sau iubitele de Crăciun!

Brâncuși, RomânIA 100 și gențile Lyria

Deoarece ne aflăm în Anul Centenar, și oamenii frumoși care fac parte din povestea Lyria au celebrat Marea Unire și au devenit ambasadori ai minunatei noastre țări peste hotare, dar și aici, între granite, căci, din păcate, sunt și români care mai uită uneori ce înseamnă tradiția noastră și cât de frumoasă este România! „Motivele tradiționale ocupă un loc special printre poveștile Lyria. Ele nu făceau neapărat parte din filosofia inițială a brandului, ci au venit cumva la cererea Doamnelor Lyria. Întâi au fost povești pictate pe genți și mici accesorii, de anul acesta odată cu lansarea liniei de pantofi, colecția s-a întregit cu motive tradiționale din principalele zone care au stat la baza nucleului României de acum 100 de ani”, a spus Armina Popeanu pentru Pagina Olteniei.

Designerul admiră numeroase personalități vizionare ale lumii, care și-au lăsat, într-un fel sau altul, amprenta asupra sa și asupra carierei sale. Pe lista marilor personalități se află, bineînțeles, și gorjeanul (universalul) Constantin Brâncuși! Luna aceasta, Armina Popeanu și Ana Maria Brânză au lansat o colecție-capsulă dedicate Centenarului, una din genți numindu-se „RONDA - BRANCUSI AUTENTICA BY ANA MARIA BRANZA ROMANIA100”. „Constantin Brâncuși ocupă un loc special în inimile artiștilor, dar și a românilor cu întreg patrimonial artistic creat, astfel că temele abordate de noi, împletirea simbolurilor tradiționale fiecărei zone, cu arta lui Brâncuși au avut un real succes la clientele Lyria. Ultimele povești comandate cu opera lui Brâncuși au fost un rucsac și o pereche de pantofi asortați, care au fost făcute cadou de nuntă, de către o familie unei prietene de-a lor, care trăiește și s-a căsătorit în Afrirca de Sud. Este o adevărată onoare pentru noi, ca poveștile Lyria să călătorească la celălalt capăt al lumii și să o fie în același timp un adevărat memoriu (statement) pentru întreaga artă populară”, a declarat, pentru Pagina Olteniei, creatoarea Armina Popeanu.

Despre pantofii Lyria

Anul aceasta Lyria a lansat linia de pantofi. O zi întreagă de confort pentru clientele Lyria s-a transpus în peste un an și jumătate de cercetare în domniul tehnic al pantofilor si lumea calapoadelor perfecte, spune designerul. Poveștile pictate sunt concepute cu emoție, fiecare în parte sunt unicat, prin procesul manual de pictare, la fel ca și în cazul genților. Apoi, poveștile sunt tratate cu lacuri anti intemperii, astfel încât să reziste în timp. „Trebuie să ai curaj să porți o geantă pictată, trebuie să ai încredere în tine și să crezi cu convingere că ți se potrivește și că povestea este a ta. Povestea ta pictată!”, spunea Armina. La fel este și cu pantofii creați de designer!

Povestile Lyriei sunt cu totul speciale, iar Armina Popeanu are grijă ca toate gențile și toți pantofii să fie de o excelentă calitate și să exprime cât mai bine o adevarată poveste! Poveste de/din România, pictată și unică!

https://lyria.ro/

Galerie foto










Vizualizări: 609

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste