(închide)

Gorj: ITM face anchetă în cazul accidentului de la Stoina în care au fost răniţi pentru oameni

 

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Gorj şi poliţiştii au demarat anchete în cazul accidentului petrecut joi, la Stoina, unde patru persoane au fost rănite după ce traversa unui pod aflat în lucru a căzut.

Purtătorul de cuvânt al ITM Gorj, Neli Matei, a declarat că a avut loc o cercetare prealabilă la faţa locului. Evenimentul a fost încadrat drept accident de muncă, urmând ca mai multe detalii sa fie furnizate în cursul zilei de vineri. Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj au precizat că poliţiştii au efectuat cercetarea la faţa locului şi a fost întocmit dosar penal pentru nerespectarea măsurilor de securitate şi sănătate în muncă.

„Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj a decis sistarea lucrarilor la podul de la Stoina, acolo unde joi o traversă de beton s-a prăbușit, patru persoane fiind rănite. Fiind un accident colectiv de muncă, ITM are competența de verificare. Șantierul va fi redeschis după ce vor fi luate măsurile necesare legate de securitatea și sănătatea în muncă”, transmit cei de la ITM Gorj.

Și Inspectoratul de Poliție Județean Gorj anunță  că în cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă

Vizualizări: 314

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste