(închide)

Gorj: Liceul din comuna unde niciun elev nu a luat BAC-ul va deveni școală profesională!

 

Liceul din Turburea, comuna din judeţul Gorj unde  nici primarul nu are BAC-ul luat, va deveni şcoală profesională. Nici anul acesta și nici în 2017, niciun elev nu a promovat examenul maturităţii.

Din păcate, surpriza de anul trecut când niciun elev de la Turburea nu a trecut de BAC s-a repetat și vara aceasta. Niciun elev al Liceului Tehnologic Turburea nu a promovat prima sesiune a examenului naţional de Bacalaureat. 33 de miliarde de lei vechi au investit autoritățile în acest liceu în 2017 în speranța că oferindu-le tot ce le trebuie, elevii vor învăța carte. Văzând că nu merg lucrurile, conducerea liceului alături de primar au decis ca unitatea să fie transformat în şcoală profesională. Acest lucru se va întâmpla în anul școlar 2019-2020, acum fiind prea târziu pentru schimbarea structurii anului ce începe în septembrie. „Am vorbit cu domnul primar să trecem numai pe clase profesionale, de meserii, pentru că elevii care învaţă carte tot la oraş se duc. Am început demersurile să facem contracte cu agenţii economici, chiar şi la Târgu-Jiu, pentru practică. Prima dată trebuie să fie încheiate contracte cu agenţi economici, până la începerea anului şcolar, după care fac adresă şi chem Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Preuniversitar să vină de la Bucureşti să ne acrediteze. Toate demersurile se fac de acum pentru anul şcolar 2019-2020. Anul acesta, nu o să avem decât clasă profesională de a IX-a, profilul electromecanic. Vreau să fie diversificat, copilul să aibă de unde să aleagă, să nu fie un singur profil de profesională, să facem mecanici auto, bucătar, ospătar, coafeze”, a declarat Gheorghe Benegui, directorul Liceului Tehnologic Turburea, citat de Mediafax.

Și Ion Bîrcă, primarul din Turburea, care are 54 de ani și BAC-ul neluat, este de acord cu propunerea directorului. „Un lucru extraordinar de bun, pentru că cel puţin învaţă o meserie şi este mult mai bine. (...) Degeaba încerc eu să le creez toate condiţiile posibile, poate au condiţii mult mai bune ca cei din Târgu-Jiu, dar iată că rezultatele sunt mult mai proaste. Nu ne ridicăm la nivelul cel puţin mediocru. Anul acesta avem o clasă de profesională aprobată şi o clasă de liceu,să vedem dacă se mai înscriu. Toţi merg spre oraş, ca să înveţe carte. Rămânem clasa de profesională, o să încercăm o înţelegere cu cei de la CEO, am văzut că alocă nişte sume de bani claselor de profesională. Este una dintre şcolile cele mai moderne din judeţ, vorbim de investiţie de 33 de miliarde de lei vechi, bani de la Banca Mondială”.

Vizualizări: 1,302

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste